Rozšířené

Do Turecka k moři a do Japonska na sushi? My říkáme na lyže!

Zdroj: Snímek použit na základě licence Shutterstock.com

Dnešní téma se bude točit opět kolem exotičtějších sjezdovek. Nabídneme další tipy, kam vyrazit na lyže, pokud chcete opustit klasické evropské tratě a zažít něco úplně nového. Připravili jsme pro vás tipy na ty nejzajímavější lyžovačky v Asii, které rozhodně stojí za to vyzkoušet.

Naeba

Japonsko

Zdroj: Snímek použit na základě licence Shutterstock.com

Na japonském ostrově Honšú, v prefektuře Niigata, se nachází hora Mt. Takenoko, kde je situována jedna z nejoblíbenějších asijských sjezdovek. Nabízí asi 100 kilometrů sjezdovek, z toho 30 kilometrů těch nejsnazších, 40 kilometrů středně náročných tratí a 30 kilometrů těch nejnáročnějších. K dispozici je 15 lanovek, které vás vyvezou až do výšky 1 789 metrů, kde se začíná lyžovat.

Resort je oblíbený také díky své dostupnosti. Z Tokia je to 190 kilometrů, které rychlým japonským šinkanzenem ujedete za dvě hodiny. Cena denní permanentky je 47 Euro.

Japonsko je rozhodně v Asii lyžařskou velmocí, na ostrově Honšú najdete mnoho středisek, kde si skvěle zalyžujete. Z japonských ostrovů se pak kvalitní ski resorty nachází ještě na ostrově Hokkaidó. Mnoho lyžařů jezdí do Japonska za freeridy. Další oblíbenou freeriderskou asijskou destinací je překvapivě Indie.

Přesuňme se trochu blíže k naší malé zemi. Tedy do míst, kam je pro nás více reálné na lyžovačku vyrazit.

Erciyes Ski Resort

Turecko

Zdroj: Snímek použit na základě licence Shutterstock.com

Do Turecka se nejezdí pouze v létě k moři. Další z oblíbených středisek se nachází v regionu Central Anatolia. Lyžovat zde budete na hoře Mt. Erciyes a sjezdovky jsou připraveny ve výšce od 2 100 metrů do 3 600 metrů nad mořem, čeká vás tedy převýšení okolo 1 260 metrů. K dispozici je 14 lanovek a dohromady 55 kilometrů sjezdovek. Na těch nejsnazších se projedete po 18 kilometrech, pro středně pokročilé je připraveno 30 kilometrů a pro ty nejnáročnější lyžaře pak 7,6 kilometru sjezdovek.

Lyžuje se zde od začátku prosince do konce dubna a velkou výhodou je cena – za denní permanentku zaplatíte 14 Euro.

Že byste letos pro svou zimní dovolenou vybrali zemi pohádek tisíce a jedné noci?

Gudauri

Gruzie

Zdroj: Snímek použit na základě licence Shutterstock.com

Naším dalším tipem je středisko Gudauri, které se nachází v Gruzii, v regionu Mtskheta-Mtianeti. Pro lyžaře a snowboardisty je zde připraveno
60 kilometrů sjezdovek, z toho 22 kilometrů těch nejjednodušších, 28 kilometrů středně náročných a 10 kilometrů těch nejsložitejších. Lyžuje se ve výšce 1 990 až 3 279 kilometrů a připraveno je 7 lanovek.

Resort Gudauri je oblíben díky velkým možnostem vyžití pro milovníky freeridu, kteří si pochvalují hluboký sníh a žádné kameny. Kromě toho se zde nachází také tratě na slalom i obří slalom. Zkusit si tu můžete heli-ski (vyvezení vrtulníkem na kopec a následný sjezd) nebo paragliding. Cena za denní permanentku je neuvěřitelných 11 Euro.

Komu tedy Turecko nevoní, zkuste překrásnou Gruzii. Zemi, která není přeplněná turisty!

Zdroj: Snímek použit na základě licence Shutterstock.com

Jak se Vám článek líbil? Ohodnoťte jej.

Hodnotit článek (1-nejhorší, 5-nejlepší)

Počet hodnocení: 4 | Průměrné hodnocení: 5.00


Dále čtěte:

Alkohol jako neodmyslitelná součást každého pobytu na horách

K horám a zimním sportům pro mnoho z nás také neodmyslitelně patří něco na zahřátí. Řeč je o klasických horských zimních nápojů, které vás zahřejí a do kterých patří i kapka alkoholu....

celý článek

K horám a zimním sportům pro mnoho z nás také neodmyslitelně patří něco na...

celý článek
Strečing je důležitou součástí našich zimních radovánek. Nezapomínejme na to!

Nic není zadarmo a všechno něco stojí. Tělo máme jen jedno a dřív nebo později nám jasně oznámí, zda se k němu chováme správně či bychom mohli někde přidat. Zima se nás zeptá, co jsme dělali...

celý článek

Nic není zadarmo a všechno něco stojí. Tělo máme jen jedno a dřív nebo později...

celý článek

Nejlepší webkamery

NaSvah.cz na instagramu

@nasvah.cz
Partneři: zdroj dat: www.holidayinfo.cz, (c) Sitour CZ www.yr.no