Rozšířené

Najděte si brigádu na horách!

Zdroj: PicJumbo

Strávit zimu na horách bývá snem mnoha lidí. Někteří z nich to vyřeší brigádami v horských střediscích přes zimní sezonu. Kdo by si nechtěl po práci odskočit rovnou na sjezdovku?

Horské brigády s sebou přináší však ještě mnoho dalších výhod. Nejen, že můžete vyrazit na svah prakticky okamžitě, často se také naskytne možnost získat permanentku zdarma nebo za velmi zvýhodněnou cenu díky zaměstnavateli. Zároveň, když pracujete v horské chatě či hotelu, můžete si občas užít i nějakou tu wellness proceduru a budete mít pravděpodobně spolu s prací zajištěno i ubytování. Po práci na chvilku vlézt do vířivky a pozorovat zasněžené kopce? To je skutečně splněný sen!

Pokud vás sezona na horách láká, právě teď je ideální čas najít tu pravou brigádu. Co můžete na horách dělat?

1. Instruktor/ka lyží/snowboardu

Jako instruktor budete učit děti i dospělé, většinou začátečníky. Některé firmy požadují, abyste měli absolvovaný speciální kurz, práci však lze najít i bez něj. Instruktorem můžete být i pouze o víkendech a na hory dojíždět. Pokud však chcete strávit na horách celou zimu, ubytování se pro vás určitě najde.

Pracovní nabídky naleznete například zde

Zdroj: Pixabay

2. Vlekař

Vlekaři mají samozřejmě na starost celý provoz vleku, kromě pomáhání lyžařům při nasedání je také nutné občas celý stroj opravit nebo odstranit nedostatky. Pro tuto práci je důležité být nejen fyzicky, ale také technicky zdatný.

Pracovní nabídky naleznete například zde

Zdroj: Unsplash

3. Barman/ka

Pokud vás sice láká zima na horách, ale nejste zas takový horal a neradi byste zmrzli jako Hanč s Vrbatou u Labské boudy, pak zvolte práci v baru nebo horském hotelu. Na zimu vždy nabírají nový personál a jako barman nebo servírka si přes sezonu vyděláte pěkné peníze. Navíc zpravidla potkáte skvělou partu lidí.

Pracovní nabídky naleznete například zde

Zkusit ale můžete napsat i hotelům, restauracím a barům, které momentálně nikoho nehledají. Je možné, že budete mít větší šanci uspět.

Zdroj: Unsplash

4. Pokojská

Práce pokojské bývá sice hodnocena spíše průměrně, zároveň ale může přinést velké množství benefitů. Zaměstnanci a brigádníci často dostávají ubytování zdarma a zároveň se mohou zdarma nebo za velice nízkou cenu stravovat přímo v areálu hotelu nebo ubytovny.

Zde platí stejná rada jako u barmanek. Napište klidně i zařízením, které nikoho nehledají.

Zdroj: Pixabay

5. Pracovník půjčovny

Na zimu firmy vždy najímají nové pomocníky, kteří budou asistovat zákazníkům s výběrem lyží a zajistí jejich půjčení. Pro získání takové práce většinou nepotřebujete žádnou praxi v oboru, což je nesporná výhoda.

Pracovní nabídky naleznete například zde

Zdroj: Pixabay

6. Kuchař či pomocný kuchař

Jste-li profesí kuchař či máte v tomto oboru dostatečné zkušenosti, rozhodně se na horách neztratíte. Mnoho hotelů a restaurací hledá před zimní sezónou buďto posily, nebo nové zaměstnance.

Pracovní nabídky naleznete například zde

Zdroj: Pixabay

7. Prodejce v obchodech

I tady je před sezonou sháňka po nových tvářích. Na horách je zkrátka přes zimu opravdu frmol a není tedy divu, že mnoho obchodů či stánků najímají nové pracovníky právě teď.

Pracovní nabídky naleznete například zde

Zdroj: Unsplash

Tak na co čekáte? Zažijte zimu naplno!

Jak se Vám článek líbil? Ohodnoťte jej.

Hodnotit článek (1-nejhorší, 5-nejlepší)


Dále čtěte:

Podzim je tu a to znamená, že se blíží zima. Jak se na ní připravit?

Taky se už tak těšíte se na zimu? Na svah? Na sníh? Na to, až zaříznete hrany do manšestru? Na zimní zasněženou krajinu? Na zasněžené alpské vrcholky? Na to, až budete mít vypálené lyžařské...

celý článek

Taky se už tak těšíte se na zimu? Na svah? Na sníh? Na to, až zaříznete hrany...

celý článek
Monínec vlastní světový unikát, sníh zde mohou mít i při 35°C

Milovníkům zimních sportů to pravděpodobně bude znít jako sen, ale již nyní mají jistotu, že ve Středních Čechách budou mít k dispozici stále a kvalitně zasněžené sjezdovky, a to minimálně 7...

celý článek

Milovníkům zimních sportů to pravděpodobně bude znít jako sen, ale již nyní...

celý článek

Nejlepší webkamery

NaSvah.cz na instagramu

@nasvah.cz
Partneři: zdroj dat: www.holidayinfo.cz, (c) Sitour CZ www.yr.no