Rozšířené

Podzim je tu a to znamená, že se blíží zima. Jak se na ní připravit?

Zdroj: PicJumbo

Taky se už tak těšíte se na zimu? Na svah? Na sníh? Na to, až zaříznete hrany do manšestru? Na zimní zasněženou krajinu? Na zasněžené alpské vrcholky? Na to, až budete mít vypálené lyžařské brýle na obličeji? Na to, až váš malý závodník sjede poprvé sám sjezdovku? Na to, až půjdou vaše děti bobovat? Na to, až půjdete vy bobovat? Na to, až si budete šlapat na skialpech pro ten nejčistší freeride? Na to, až vyrazíte se třídou na lyžák? A co bruslení na rybníce? Nebo čistý, čerstvý a vymrzlý vzduch? Či se už nemůžete dočkat, až budete na běžkách brázdit stopy mezi zasněženými smrky? Už se těšíte, až se vám rozplyne vločka na dlani?

Je to toho hodně. Když jsem byla o víkendu v Krkonoších, kdosi mě utvrzoval, že by měla být zima jako už dlouho ne. Povídal mi o cyklu třech špatných a třech dobrých zim. Možná bychom se mohli zeptat hajných, jak huňatou srst si zvířata letos chystají. Já jsem přesvědčena, že nás čeká skvělá zima!

Ale teď venku stále prší. Svým způsobem je to však dobrá zpráva. Když u nás v údolí prší, znamená to, že na horách sněží. Tento podzimní čas můžeme využít pro věci, které už z různých důvodů dlouho odkládáme. Domácí úklid, diplomka, povinné návštěvy, resty v práci …

Ale též tento čas můžeme využít na mnohem zábavnější věci …

Servis skluznice

Třeba k přípravě našich lyží, běžek, snowboardu, telemarku či skialp na sezónu. V mnoha servisech můžete využít mimosezóních cen nebo se můžete pustit do servisu sami. Jak na to si můžete přečíst v našem příspěvku „Jak připravit lyže, snowboard a běžky na zimní sezónu?“. Tak či tak vám za to vaše lyze poděkují. A vy za to poděkujete jim. Svezení bude, bez diskuze, lepší.

Promyslet zimu s dětmi

Pokud máte doma malého závodníka či závodnici, jež se chystají letos poprvé dobýt sjezdovku, můžete doma promyslet, zda využít lyžařské školy. Proč ano a proč ne si povíme též v jednom z našich článků. Dozvíte se, jaký je rozdíl ve výuce dospělého či dítěte. Nebo na co se připravit, pokud se rozhodnete, že se nejen kvůli ratolesti naučíte jezdit na lyžích.

Věnovat se své drahé polovičce

Teď je čas, kdy můžete s partnerem vyrazit do kina, na večeři či jen tak odjet na hezký pobyt. Ale až napadne, přijde čas na společné zimní radovánky.
Pokud sami jezdíte na snowboardu a vaše drahá (třeba i teprve budoucí) polovička zatím nikoliv a vy se chystáte to letos změnit, můžete ji nechat přečíst na co všechno se připravit, když vyrazí poprvé na snowboard. Pro vás tu máme ale jednu radu už teď. Chválit, chválit a chválit.

Odpočinek

Kdy jindy si pořádně odpočinout, než při spacím počasí? Čas od času je skvělé proválet se celý den. Ať už spaním, sledováním filmů, motivačních videí či čtením dobré knihy či inspirujících článků. Na našem webu se třeba můžete dočíst o výstupu na Mt. Blanc či o výletu na Dachstein (již brzy).

Naplánovat si zimní dovolenou

Na našem webu vám denně přinášíme sněhové zpravodajství a podmínky v domácích i zahraničních lyžařských střediscích. Aby vám nic neuniklo, můžete nás též sledovat na našem Facebooku.

Zkrátka a dobře, na každém momentu či roční době, si můžeme najít něco, co člověka činí šťastným. A že toho je …

Autor článku: Kateřina Kaňová

Jak se Vám článek líbil? Ohodnoťte jej.

Hodnotit článek (1-nejhorší, 5-nejlepší)


Dále čtěte:

Na Dachstein v zimě i v létě aneb jak se vyhnout tisícům turistů a zažít trochu romantiky

Dachstein se letos stal mou srdeční záležitostí. Celou zimu jsem koukala na ty jeho tři vrcholky. Jsou krásně vidět z lyžařské oblasti Ski Amadé. Na konci zimy jsme se tam vypravili se skialpami a pro...

celý článek

Dachstein se letos stal mou srdeční záležitostí. Celou zimu jsem koukala na ty...

celý článek
Najděte si brigádu na horách!

Strávit zimu na horách bývá snem mnoha lidí. Někteří z nich to vyřeší brigádami v horských střediscích přes zimní sezonu. Kdo by si nechtěl po práci odskočit rovnou na sjezdovku?

celý článek

Strávit zimu na horách bývá snem mnoha lidí. Někteří z nich to vyřeší...

celý článek

Nejlepší webkamery

NaSvah.cz na instagramu

@nasvah.cz
Partneři: zdroj dat: www.holidayinfo.cz, (c) Sitour CZ www.yr.no