Rozšířené

Představujeme lyžařskou oblast Ski Amadé, která se pyšní 760 km sjezdovek!

Zdroj: Snímek použit na základě licence Shutterstock.com

Už jste navštívili Ski amadé? Jaký na vás udělalo dojem? Na nás ohromný. Vybrali jsme pár středisek, o kterých si myslíme, ze stojí za zmínku. Lyžarská oblast Ski amadé se nachází približně 50 km jižně od Salzburgu. Jedná se o 5 skiregionů čítajících 760 km na 356 sjezdovkách a 270 lanovek. Po celé oblasti platí jeden skipas a z téměř každého místa na tamních kopcích je vidět na tři Dachsteinské vrcholky a okolní zasnězené kopce. Široké upravené sjezdovky, lahodné pokrmy, stoprocentně zaručený sníh a milí lidé.

Pokud plánujete zimní dovolenou určitě popřemýšlejte i nad touto částí Rakouska. Na své si přijdou lyžaři, snowboardisté, rodiny s dětmi i mladí požitkáři.

Zauchensee a Flachauwinkl

Začneme například u Zauchensee. Krásné středisko s dlouhými sjezdovkami a kouzelnými výhledy. Ostatně jako celá oblast. Právě tady si užijete dlouhé sjezdy a opravdu výbornou kuchyni. A do Altenmarktu, kde jsou termální lázně to je kousek!

Dále Flachauwinkl. Nachází se na protějším kopci u Zauchensee. Je to ráj pro všechny freestylery jak na lyžích, tak na snowboardech. Je zde jeden z největších snowparků Absolutpark a různé funslope. Dopoledne si pojezdit, zaskákat, odpoledne se posadit a užívat si sluníčka. Pod Absolut parkem u dolní stanice lanovky je Das Chill House, kde když vás to přestane bavit na sněhu, můžete vzít skate a zajezdit si na rampě nebo protáhnout tělo na boulderu.

5.-6. 1. 2018 se v Absolutparku koná Jib King, který stojí za podívanou či přihlášení. Freestyle lyžaři a snowborďáci vám ukáží triky ve snowparku. Dále pak 17. až 21.3. je Spring Battle, jež nebude o nic méně zajímavý. Více na www.absolutpark.com

Zdroj: Zauchensee official

Radstadt – Altermarkt

Střediska Radstadt – Altermarkt jsou na jednom kopci, každé z jiné strany. Jsou ideální pro rodiny s dětmi. V celém středisku jsou dvě kabinky a dvě sedačky. Pokud hledáte lyžarskou školu s česky mluvicími instruktory, pravě v Radstadtu se na vás těší. má kromě zábavných lekcí připravený doprovodný program pro děti včetně závodu.

V Altenmarktu si pak můžete dopřát pobyt v obřím wellnes centru, který nabízí spoustu typů saun s rituály, bazénem pro děti i termálními bazény - www.thermeamade.at

Zdroj: Radstadt / Altenmarkt official

Snowspace Flachau

Asi největší středisko v dané oblasti. Počtem širokých sjezdovek a sedačkových lanovek se vám bude přecházet zrak. Bohužel zde bývá i nejvíce návstěvníků.

Nejvíce návstěvníků si žádá i bujarý noční život. Nejznámějším klubem ve městě je Hofstadl, který je pro apres ski jako stvořený.

9. ledna 2018 se koná FIS World Cup Noční slalom žen, na kterém se v roce 2016 umístila jako druhá naše Šárka Strachová.

Zdroj: flachau.com official

Wagrain

Z Flachau lze na lyžích či s lyžemi přejet do dalších středisek. Jedním z nich je Wagrain, kde je opravdu božská červená sjezdovka (pod červenou kabinkou). Pokud byste byli ve Wagrainu už na otevření sezóny, navštivte Riders Cup Cross Downhill, jež se koná vždy na začátku prosince. Bruslaři si to mezi sebou rozdávají ve sjezdu na sjezdovce.

Zdroj: wagrain official

Schladming

Schladming je znamý pro jeho závody. Pokud budete 23. ledna 2018 právě ve Ski Amadé, určitě si nenechte ujít atraktivní FIS World Cup Noční slalom mužů, kdy atmosféra ve městě po slalomu je jako byla u nás v roce 1998, když jsme vyhráli Nagano.

Schladming Dachstein je označemím pro několik středisek. Jedno z našich nejoblíbenejších je Ski Reiteralm.

Zdroj: Schladming official

Ski Reiteralm

Zde zažijete jedno z nejlepších lyžováni. Kromě mírných sjezdovek se zde nachází 4 černé sjezdovky. Pro zdatné lyžaře doporučujeme černou sjezdovku Black power, která se záhy změní v červenou. Není tolik náročná, jak by se mohla zdát, je široká, souměrná a dlouhá a my ji milujeme. Sjet si můžete i sjezdovku Black Rosa se sklonem 41°. To už je něco trochu jiného.

Zdroj: Reiteralm official

V údolí Ski amadé jsou perfektní běžkařské stopy, které nic nestojí. Vždy jsou skvěle připravené a to jak na skate, tak na klasiku. Většinou o ně nemusíte ani nijak moc bojovat neb na moc dalších bežkařů nenarazíte.

My už se tam moc a moc těšíme. Čeká nás tam spousta radostí … a vás? Pro další informace zamiřte na www.skiamade.com.

Zdroj: Kateřina Kaňová
Zdroje fotografií:
Zauchensee a Flaunwinkl: www.zauchensee.at Radstadt / Altenmarkt: www.skiamade.com Flachau: www.flachau.com/skiweltcup Wagrain: www.wagrain-kleinarl.at Schladming: www.skiamade.com Reiteralm: www.ski-reiteralm.at/

Jak se Vám článek líbil? Ohodnoťte jej.

Hodnotit článek (1-nejhorší, 5-nejlepší)


Dále čtěte:

Jak připravit lyže, snowboard a běžky na zimní sezónu?

Zimní sezóna se nezadržitelně blíží a čas lyží a snowboardů už pomalu klepe na dveře. V některých zahraničních střediscích se už lyžuje a venkovní teploty nám dávají jasně najevo, že zima se...

celý článek

Zimní sezóna se nezadržitelně blíží a čas lyží a snowboardů už pomalu klepe...

celý článek
Běžkování handicapovaných aneb do běžecké stopy na "saních"

Zatímco v minulém článku jsme se věnovali sjezdovému lyžování, ten dnešní potěší především vyznavače bílé stopy. Pokud se v zimě pohybujete v běžkařské stopě, možná už jste je potkali....

celý článek

Zatímco v minulém článku jsme se věnovali sjezdovému lyžování, ten dnešní...

celý článek

Nejlepší webkamery

NaSvah.cz na instagramu

@nasvah.cz
Partneři: zdroj dat: www.holidayinfo.cz, (c) Sitour CZ www.yr.no