Rozšířené

Vyražte na lyžovačku na nejteplejší kontintent světa

Zdroj: Snímek použit na základě licence Shutterstock.com

Pokud už máte dost klasických evropských lyžařských destinací, pak možná pokukujete po trochu exotičtějším zážitku z lyžování nebo snowboardingu. Máme pro vás dobrou zprávu! Lyže si můžete užít i třeba na takovém kontinentu, jako je horká Afrika! Proto se v tomto článku podíváme na nejlepší africké skiresorty, kam se můžete vypravit už letos.

Afri-ski, Lesotho

Jedno z nejzajímavějších středisek afrického kontinentu se nachází v horském království Lesotho, které ze všech stran obepíná Jihoafrická republika. Protože se skiareál nachází na jižní polokouli, má pro nás jednu nespornou výhodu. Lyžařská sezona tu začíná právě tehdy, když v Evropě končí, lyžuje se většinou od začátku června do konce srpna. Resort se nachází nedaleko hlavního města Maseru v pohoří s názvem Maluti, ale nejlépe se sem dostanete z jihoafrického Johannesburgu, cesta autem trvá asi 4 hodiny.

V Afri-ski se lyžuje ve výšce okolo 3 000 m.n.m., k dispozici je jedna dlouhá trať na tisícimetrovém svahu a několik menších pro začátečníky. Pozor! Od roku 2009 tu funguje velmi kvalitní snowpark, jediný v celé Africe. Proto pro prknaře je Lesotho jasná volba.

Zdroj: Snímek použit na základě licence Shutterstock.com

Tiffindel, JAR

V jihoafrické republice je už od roku 1993 velice oblíbenou zábavou lyžování ve středisku Tiffindel, ležícím na jižní straně Dračích hor. Lyžovat můžete na dvou hlavních tratích, které jsou dohromady dlouhé přes kilometr a začínají ve výšce okolo 3 000 m.n.m., odkud si užijete nádherný výhled na sluncem zalité Dračí hory. Doprovází je samozřejmě i menší sjezdovky vhodné pro děti a začátečníky. I tady si zalyžujete, když je v Evropě léto.

Zdroj: Snímek použit na základě licence Shutterstock.com

Oukaimeden / Maroko

Nejvýše položený skiareál z celé Afriky najdete ve výšce 3 300 metrů nad mořem. Stojí v pohoří Atlas, nedaleko hlavního města Marrákeše. Z něj to je do Oukaimedenu 70 kilometrů a cesta autem trvá přibližně dvě hodiny. Ke sjezdovce se nedostanete pomocí skibusů, vyveze vás tam totiž osel. Tento skiresort doporučujeme spíše milovníkům volné jízdy v terénu, protože sjezdovky zde nejsou příliš upravené. Narozdíl od předchozích dvou resortů, ten marocký leží na stejné polokouli jako evropský kontinent, proto se tu lyžuje zhruba od poloviny prosince do poloviny dubna.

Zdroj: Snímek použit na základě licence Shutterstock.com

A pokud vás zajímají další exotiké a kuriozní sjezdovky nebo skiresorty, počkejte si na další články, které na toto téma připravujeme.

Jak se Vám článek líbil? Ohodnoťte jej.

Hodnotit článek (1-nejhorší, 5-nejlepší)


Dále čtěte:

Strečing je důležitou součástí našich zimních radovánek. Nezapomínejme na to!

Nic není zadarmo a všechno něco stojí. Tělo máme jen jedno a dřív nebo později nám jasně oznámí, zda se k němu chováme správně či bychom mohli někde přidat. Zima se nás zeptá, co jsme dělali...

celý článek

Nic není zadarmo a všechno něco stojí. Tělo máme jen jedno a dřív nebo později...

celý článek
15 typů lidí, které potkáte na každé sjezdovce

Většina z nás právě brázdí sjezdovky v Čechách či zahraničí. I my jsme vyrazili. A všimli jsme si, že každý rok potkáváme na horách ty stejné typy lidí.

celý článek

Většina z nás právě brázdí sjezdovky v Čechách či zahraničí. I my jsme...

celý článek

Nejlepší webkamery

NaSvah.cz na instagramu

@nasvah.cz
Partneři: zdroj dat: www.holidayinfo.cz, (c) Sitour CZ www.yr.no