Rozšířené

Lyžařská sezóna ještě nekončí!

Komerční sdělení

Zdroj: Hyperia s. r. o.

Počasí posledních dnů si s námi nepěkně pohrává. Ačkoli zima podle kalendáře ukončila svou nadvládu, venku to vypadá přesně naopak. Několik letních dnů, po které jsme oblékali kraťasy, sukně a trička, vystřídaly přívaly sněhu a teploty hluboko pod bodem mrazu.

Asi jediní, kdo z nové sněhové nadílky mají radost, jsou milovníci zimních sportů a provozovatelé lyžařských areálů. Patříte mezi ně? Poradíme, co dělat, aby pro vás prodloužená sezóna neskončila tragicky.

Sněhové podmínky nejsou ideální

Nepravidelné střídání venkovních záporných a plusových hodnot kvalitě sněhu příliš neprospívá. Nepřeceňujte proto síly a na svah vyrážejte řádně odpočinutí, s kvalitním a seřízeným vybavením a platným úrazovým pojištěním. Při výběru vhodné pojistky myslete také na to, že daný produkt ochrání v případě úrazu nejen vás, ale také vaše nejbližší. Pokud si totiž způsobíte úraz, kvůli kterému skončíte v pracovní neschopnosti, v případě řádně uzavřeného úrazového pojištění obdržíte pojistné plnění, takže nezůstanete bez příjmu.

Cesty do zahraničí nepodceňujte

Pokud se chystáte brázdit nikoli tuzemské, ale zahraniční svahy, pak je vhodné k řádně uzavřené úrazové pojistce uzavřít též cestovní pojištění pro danou destinaci a vybrané druhy aktivit. Mnoho lyžařů mylně spoléhá na to, že jim v zahraničí stačí pouze evropský průkaz zdravotního pojištění. To je ale velká chyba, která je ve finále stojí nemalé peníze.

Jestliže k úrazu přeci jen dojde, ošetřit vás samozřejmě musí. Je zde ale vysoké riziko úhrady léčebných výloh z vlastní kapsy. Nutno podotknout, že cena lékařských zákroků v zahraničí rozhodně není nízká. Třeba takové ošetření omrzlin začíná na 3 000 korunách. Úraz hlavy s pobytem na JIP se pak šplhá k částce 300 000 Kč a výše. Co všechno by mělo pokrýt zahraniční cestovní pojištění?

• Léčebné výlohy

• Asistenční služby

• Úrazové připojištění

• Pojištění zavazadel

• Pojištění odpovědnosti

• Pojištění storna

Měli byste vědět: Také u tohoto produktu existují tzv. výluky z pojistného plnění. Pokud si například úraz způsobíte pod vlivem alkoholu nebo jiných omamných látek, pojišťovna vám nevyplatí ani korunu.

Za každou cenu na lyže? Zvažte rizika!

Možná by vás ani nenapadlo, že řada osob si bere půjčky na něco takového, jako je třeba zimní dovolená v Alpách. Takový výlet po alpských sjezdovkách samozřejmě nepatří k nejlevnějším. Je ale velké procento těch, kteří si vezmou půjčku na pobyt nebo lyžařské vybavení a tu poté splácí ještě v létě.

Pokud si lyžování letos přeci jen nechcete odříct, doporučujeme praktické srovnání nebankovních půjček, u kterých není potřeba dokládat účel využití prostředků. Ideální ovšem je, pokud si nutnost takovéto půjčky dvakrát rozmyslíte a výlet na hory necháte třeba na příští sezónu.

Jak se Vám článek líbil? Ohodnoťte jej.

Hodnotit článek (1-nejhorší, 5-nejlepší)

Počet hodnocení: 20 | Průměrné hodnocení: 2.15

Nejlepší: 5 | Nejhorší: 1


Dále čtěte:

Letní verze NaSvah.cz prozradí, kam vyrazit v létě za sportem

Léto se neodvratně blíží. Lyže a snowboardy máme již bezpečně zaparkované. Přichází čas kola, in-line bruslí, skatu, surfingu, paddleaboardingu, turistiky a mnoha dalších aktivit. A s tím se...

celý článek

Léto se neodvratně blíží. Lyže a snowboardy máme již bezpečně zaparkované....

celý článek
Benátky z jiné perspektivy aneb na paddleboardech skrz karnevalové město

Benátky jsou nezapomenutelným místem. Úzké uličky, malé i velké mosty, gondoliéři, masky. To vše k nim patří. Pokud však chcete zažít Benátky trochu netradičně, zkuste si je projet na paddleboardu....

celý článek

Benátky jsou nezapomenutelným místem. Úzké uličky, malé i velké mosty,...

celý článek

nejnovější články

Trendy turista - co si vzít na sebe, abychom spojili trendy vzhled a funkčnost?

Komerční sdělení

Jestli-že máte rádi výlety do přírody a do hor, jistě víte, že to bude chtít i kvalitní oblečení a obuv. Zvolit si pak můžete i stylové sportovní módní...

Jak se vybavit na výlet do kopců, když se venku ochladí

Milujete horskou turistiku a chcete si pohyb na čerstvém vzduchu...

Zajímá vás, jak naučit děti na in-linech? Držení těla v předklonu je základem potřebné stability

Máte v blízkosti bydliště in-linovou dráhu nebo jednoduše milujete...

Chystáte se na horskou turistiku s dítětem na zádech? Poradíme vám, jak se připravit

Rádi šlapete po horách a najednou už na to nejste sami? Děti...

Další články

NaSvah.cz na instagramu

@nasvah.cz
Partneři: zdroj dat: www.holidayinfo.cz, (c) Sitour CZ www.yr.no