Rozšířené

To nejlepší z après-ski. Kde v Alpách najdete nejvyhlášenější bary?

Après-ski bary vyhledává stále více lidí.
Après-ski bary vyhledává stále více lidí.
Zdroj: Pixabay

Živá hudba, Aperol a slunce ve tváři. Après-ski bary jsou dnes v alpských lyžařských střediscích skoro stejně důležité, jako je sníh ležící na svahu. Posezení s přáteli nebo divoká party? Přinášíme přehled barů, které ocení divocí tanečníci i klidné duše.

Après-ski pro divoké tanečníky

Někteří upřednostňují poklidně posezení s přáteli, jiní vyhledávají bujaré večírky ve vyhlášených tanečních klubech. Kliďase na chvíli nechme stranou. Tady jsou nejlepší alpské après-ski bary pro milovníky noční zábavy.

Mooserwirt a Krazy Kangaruh v Rakousku

Oba dva après-ski bary se nacházejí na svazích v rakouském St. Antonu a patří k tomu nejlepšímu, na co v Alpách můžete narazit. Který je lepší? Těžko říct. Neshodnou se na tom dokonce ani návštěvníci. Objekty toho totiž mají hodně společného. Ať se vydáte do kteréhokoli z nich, narazíte na početnou skupinu lidí vrtících se v rytmu současných i minulých hitů. V ruce nejspíš budou mít místní pivo Fohrenburg nebo stát se zakloněnou hlavou a čekat, až jim servírky nalejí Jägermeistera rovnou do pusy.

Jste milovníci panoramatických výhledů? Pravděpodobně více oceníte Krazy Kangaruh. Jedná se totiž o slunečnou terasu, která se po vypnutí vleků mění v obří venkovní parket pod širým nebem. Davy zde pravidelně roztancovává domácí DJ Party Hard. Kromě hudby si můžete užít také výhled na St. Anton, který s k večeru polívá teplým červeným sluncem.

Díky živé hudbě je známý i Mooserwirt. Z vysokých balkonů zde návštěvníci běžně pozorují německé skupiny. A přesto, že podnik zavírá už v osm, je známo, že tam teče více piva než kdekoli jinde. Brzká zavírací doba tu však není jen tak. Dolů totiž musíte na lyžích.

Rond Point ve Francii

Horský bar na hlavní sjezdovce ve francouzském středisku Meribel nabízí kromě živé hudby a alkoholických specialit také působivý výhled. Vyhlášený après-ski bar se totiž nachází ve výšce 1600 metrů nad mořem. Pokud budete mít cestu kolem, určitě se tam zastavte, minimálně si poslechnete živou hudbu a ochutnáte karamelovou vodku, která patří mezi místní speciality.

Jestli do Rond Pointu zavítáte v březnu, bude váš kulturní zážitek ještě o poznání bohatší. V Tuto dobu se v Meribelu odehrává Little World Festival, který trvá po dobu pěti dní a zahrnuje celkem 40 koncertů.

Dick's Tea Bar ve Francii

Ačkoli se ve skutečnosti jedná spíše o noční klub, après-ski zde probíhá od čtyř odpoledne do desíti večer. V tu dobu si můžete třeba zahrát beer pong, objednat si mléčný koktej anebo se po těžkém dni ohřát u svařáku. Zejména Češi nepohrdnou ani pivem, které je zde poměrně levné. Po desáté hodině se prostorem rozeznívají housle, saxofon nebo třeba bicí, po půlnoci se pak podnik mění na noční klub, ve kterém hraje místní DJ.

Après-ski pro klidně duše

Spíše než dunícím reprobednám a litrům tvrdého alkoholu dáváte přednost klidnému posezení u krbu s přáteli a popíjení bombardina se šlehačkou? V našem výběru jsme mysleli i na vás. Tady jsou nejlepší après-ski bary pro klidné duše.

White Lounge v Rakousku

Fascinují vás iglú? V tom případě je White Lounge v rakouském Mayrhofenu après-ski bar přímo pro vás. Jak už jeho ledová stavba napovídá, jedná se o tamní nejchladnější bar, který je vhodný pro party přátel, které si chtějí popovídat na teplým svařákem. A věřte, že ten ve studeném prostředí rozhodně přijde vhod. Kdo by se v baru zdržel do pozdních hodin, může v iglú strávit noc.

Elsie's ve Švýcarsku

Pokud jste beznadějní romantici anebo jen milujete přírodu, určitě propadnete interiéru roubenky Elsie's, na kterou narazíte ve švýcarském Zermattu. Připravte se však na to, že se ocitnete ve společnosti boháčů. Tento après-ski bar je jimi přímo vyhlášený. Upravené ženy v kožiších usrkávající šampaňská tu nejsou výjimkou, stejně jako postarší pánové popíjející kvalitní whisky.

Chesa Bar ve Švýcarsku

Poblíž svahu hory Gotschna se nachází après-ski bar Chesa Bar, který je součástí tamního hotelu Chesa Grischuna. Objekt v minulosti navštívili mimo jiné princové Charles, William a Harry. Bar je však oblíbený i mezi mnoha „běžnými“ britskými lyžaři. Pochvalují si ho hlavně kvůli výběrové whisky a vystoupením místního pianisty.

Co se v Après-ski barech pije?

V rakouských barech je kromě piva velmi oblíbený také míchaný drink Flying Hirsch. Nejedná se však o nic speciálního, nýbrž o „obyčejný“ Jägermeister s Red Bullem, který u nás známe pod názvem Jägerbomb. Pánové často vyžadují i pálenku značky Williams Birne, kterou lze oživit kouskem hrušky.

Dámy zřejmě více ocení alpskou klasiku, jakou je Heiße Witwe (žhavá vdova) nebo horký švestkový likér se šlehačkou a skořicí. Neméně oblíbený je také skořicový likér, který se může pít buď samotný nebo v kombinaci s Coca-Colou, kávou či horkou čokoládou.

Češi v après-ski barech nejčastěji konzumují svařák a italské Bombardino. Na chuť ale začínají přicházet také míchanému Aperolu Spritz, který je ideální do slunných březnových dnů. Klasikou pro mnohé zůstává i pivo.

Jak se Vám článek líbil? Ohodnoťte jej.

Hodnotit článek (1-nejhorší, 5-nejlepší)


Dále čtěte:

Čechy stále více lákají skiareály v Polsku. Které jsou nejlepší?

Zajímavá polská lyžařská střediska sice najdete kousek od našich hranic, mezi cizinci však zatím nepatří mezi hojně navštěvovaná. Polské sjezdovky jsou sice kratší než ty české, skiareály však...

celý článek

Zajímavá polská lyžařská střediska sice najdete kousek od našich hranic, mezi...

celý článek
Ráj heliskiingu je Aljaška. Provozovat se však dá i v Evropě

Přestože lanovky dokáží překonat několikakilometrové převýšení a vyvézt vás na vrcholy, jejichž nadmořská výška se blíží čtyřem tisícům metrů, dolů většinou musíte po upravených...

celý článek

Přestože lanovky dokáží překonat několikakilometrové převýšení a vyvézt...

celý článek

Nejlepší webkamery

NaSvah.cz na instagramu

@nasvah.cz
Partneři: zdroj dat: www.holidayinfo.cz, (c) Sitour CZ www.yr.no