Rozšířené

Utečte vánočnímu stresu a vydejte se na svátky na hory

Zdroj: Snímek použit na základě licence Shutterstock.com

Vánoce se už nezadržitelně blíží. Velký předvánoční úklid, nákupy, příprava a vaření. A pak už jen hodování, ležení u televize a dlouhé návštěvy příbuzných. Nebo přemýšlíte o tom, že byste to letos mohli udělat úplně jinak? Co kdybyste vynechali předvánoční stres? Někteří lidé právě z tohoto důvodu volí už po několikáté vánoce na horách. Před svátky pouze nakoupí dárky, zarezervují si to správné vánoční místo a společně odjedou užít si vánoce jako rodina bez stresu.

Tato varianta vyhovuje stále více lidem a ti, kteří jednou stráví vánoce uprostřed hor, už většinou nechtějí jinak. Proto je taky už teď většina horských chat, hotelů a penzionů na svátky obsazená. I tak ale pořád ještě lze najít možnosti ubytování. Nejjednodušší je se podívat na některý z rezervačních serverů a vybrat si. Například na booking.com či airbnb.com je stále ještě dost ubytovacích zařízení s volným vánočním termínem v nabídce. Případně můžete využít zájezdů od některé z českých cestovek.

Jaké jsou možnosti ubytování a prožití vánoc uprostřed hor?

Zdroj: Snímek použit na základě licence Shutterstock.com

Horská chata/chalupa

Tradiční horská stavení s několika pokoji nebo apartmány. Většinou jsou zrekonstruované a nabízí ubytování v pokojích pro 2 – 4 osoby se společnou kuchyní a společenskou místností. V některých chalupách je i ke každému pokoji speciální kuchyně, ale rozhodně to není pravidlem. Pozor! V těchto zařízeních se o vás pravděpodobně nebude nikdo starat – není zde žádná pokojová služba ani restaurace. Za to si však můžete užít Vánoce nerušeně v takřka domácím prostředí, jen uprostřed zasněžené přírody. A navíc se tu často sdružují rodiny, které na chatě zrovna bydlí a podnikají pak spoustu výletů a zábavy společně.

Zdroj: Unsplash

Penzion

Horské penziony jsou často rodinného charakteru, nejde o žádné obrovské stavby bez tradice. Často je provozují rodiny už po několik generací a tak se tam můžete cítit opravdu příjemně. Penziony většinou nebývají přímo uprostřed horských středisek, naopak si tady opravdu užijete přírodu a hory. Zároveň jsou vždy v dobré dostupnosti od sjezdovek i měst, takže se nemusíte bát, že byste zůstali odříznutí.

Zdroj: Snímek použit na základě licence Shutterstock.com

Hotely

Kdo si potrpí na luxus, pro toho budou vánoce v horském hotelu to pravé. Můžete si být jisti, že se o vás hotelový personál bude starat, jak jen vám bude libo. Užijete si jak vánoční menu, na jehož dokonalosti šéfkuchaři velmi dlouho pracují, tak i zábavu v hotelovém baru. Navíc se můžete nechat rozmazlit wellness procedurami, které má většina hotelů v nabídce. Výhodou je také poloha, jelikož hotely často stojí přímo u sjezdovek nebo uprostřed města. Správná volba pro toho, kdo chce strávit vánoční čas opravdu v centru dění.

Jak se Vám článek líbil? Ohodnoťte jej.

Hodnotit článek (1-nejhorší, 5-nejlepší)


Dále čtěte:

Rolbují sjezdovky, zachraňují životy, opravují vleky. Lidé, bez kterých by hory nefungovaly

V zimní sezóně je na horách obrovské množství lidí. Lyžaři, snowboardisti, běžkaři i další turisté. Aby vše fungovalo, jak má, návštěvníci byli spokojeni a co nejvíce se vyhnuli bezpečnostním...

celý článek

V zimní sezóně je na horách obrovské množství lidí. Lyžaři, snowboardisti,...

celý článek
Na Dachstein v zimě i v létě aneb jak se vyhnout tisícům turistů a zažít trochu romantiky

Dachstein se letos stal mou srdeční záležitostí. Celou zimu jsem koukala na ty jeho tři vrcholky. Jsou krásně vidět z lyžařské oblasti Ski Amadé. Na konci zimy jsme se tam vypravili se skialpami a pro...

celý článek

Dachstein se letos stal mou srdeční záležitostí. Celou zimu jsem koukala na ty...

celý článek

Nejlepší webkamery

NaSvah.cz na instagramu

@nasvah.cz
Partneři: zdroj dat: www.holidayinfo.cz, (c) Sitour CZ www.yr.no