Rozšířené

MDŽ: Ženy, díky kterým je celý český národ pyšným vlastencem

Zdroj: Snímek použit na základě licence Shutterstock.com

Letošní zimní sportovní sezóna nám přinesla spoustu radosti. Českým sportovkyním se daří v biatlonu, snowboardingu i lyžování. Dnes slavíme Mezinárodní den žen a tak jsme se poohlédli za pomalu končící sezónou a vybrali jsme ženy, které přinesli radost a hrdost českému národu.

Gabriela Koukalová

Naše zlatá Gabča. Pamatujete si kolikrát jste tuto sezónu viděli Gábinu na pódiu? Bylo to přesně 12 krát! 5 zlatých medailí, 4 stříbrné a 3 bronzové medaile. To jsou přímo medailové žně. Vždyť Gábina brala cenný kov v každém druhém závodě!

Zdroj: Profimedia.cz
Zdroj: Profimedia.cz

Na které závody vzpomínáme?

První slzička štěstí a hrdosti nám ukápla, když v Novém městě na Moravě vyhrála v závodě s hromadným startem. Pro sportovního fanouška to byl ten nejlepší dárek k Vánocům. Na mistrovství světa v Hochfilzenu nasbírala kompletní medailovou sbírku, včetně té bramborové.

Zdroj: Profimedia.cz
Zdroj: Profimedia.cz

Před sebou máme posledních 5 individuálních závodů a my doufáme, že Gábina má po namáhavé sezóně ještě síly a my se s ní ještě budeme radovat. Navíc má i reálnou šanci na získání malého křišťálového glóbu za závody s hromadným startem. Na první Lauru Dahlmeier ztrácí pouhých 11 bodů.

Zdroj: Snímek použit na základě licence Shutterstock.com

Eva Puskarčíková

Harrachovská biatlonistka, která dobývá srdce každého Čecha. Před sezónou ještě relativně neznámá, po druhém kole Světového poháru v Pokljuce hrdinka národa. Jediná z celého českého týmu dosáhla na medaili a i ve sprintu se umístila v první desítce.

Zdroj: Snímek použit na základě licence od Shutterstock.com

Po vánoční pauze se závody přesunuly do neměckého Oberhofu. Snad každý si pamatujeme dvojnásobnou euforii, kterou jsme zažili při hromadném startu žen. Gabča zlatá a neuvěřitelná Evka bronzová. A tak český biatlon slavil velký úspěch a český národ byl zase jednou pyšný na české biatlonistky. Vlastně na to, že je Čech.

Zdroj: Profimedia.cz
Zdroj: Profimedia.cz

A co říkala Eva po závodě? V rozhovoru na biatlon.cz:
„Teď jsem opravdu šťastná, i když Pokljuku toto třetí místo nepřekonalo. V Pokljuce to totiž bylo poprvé, a na to se nezapomíná. Na druhou stranu jsem si tady už na trati třetí místo více vychutnala, užila, kdežto v Pokljuce jsem musel bojovat až do posledních metrů.“

Eva Samková

Další Eva, která hýbe sportovním světem. Knírek si na sebe maluje nejen Eva, ale i její fanoušci, kteří jí fandí u televizních obrazovek. Pokud se podíváte na její oficiální stránky, přivítá vás na stránce se slovy: „Vítejte u nejrychlejší holky ve vesmíru :)“

Zdroj: Snímek použit na základě licence Shutterstock.com

A to sedí. V roce 2014 se stala olympijskou vítězkou ve snowboardcrossu. Tomuto úspěchu předcházely 3 vítězství na MS juniorů. Loni skončila v bodování světového poháru druhá. Letos ho ale zatím vede. Snad všichni jsme zaznamenali podivnou taktiku, kdy na svěťáku ve Feldbergu vyjela na trať o chvíli déle než její soupeřky. Do cíle však dojela jako první a zaznamenala druhý triumf v sezóně. Budeme tedy držet palce do dalších závodů!

Zdroj: Profimedia.cz
Zdroj: Profimedia.cz

Ester Ledecká

V zimní sezóně 2016/2017 zatím dvakrát zlatá a jednou stříbrná. Snowboardistka a lyžařka Ester Ledecká si vytyčila nesnadný úkol. Na olympijských hrách v Pchjongčchangu chce závodit ve dvou disciplínách a získává obdiv všech sportovců. My budeme Ester držet palce, protože být vrcholovým sportovcem ve dvou disciplínách je veliká výzva.

Zdroj: Profimedia.cz
Zdroj: Profimedia.cz

Samozřejmě nesmíme opomenout snowboarďačku Šárku Pančochovou, slalomářku Šárku Strachovou či mladičkou naději biatlonu Markétu Davidovou. I ty mezi tyto ženy patří. My budeme všem držet palce, malovat si knírek na obličej, mávat českou vlajkou a očima “shazovat“ terče. Jednoduše budeme věrnými fanoušky!

Jak se Vám článek líbil? Ohodnoťte jej.

Hodnotit článek (1-nejhorší, 5-nejlepší)

Počet hodnocení: 36 | Průměrné hodnocení: 4.25

Nejlepší: 5 | Nejhorší: 1


Dále čtěte:

Lyžování s volnou patou aneb co je telemark?

Telemarkové lyžování. Určitě jste o něm již slyšeli. Někomu se možná vybaví telemarkový styl lyžování, někdo již dlouho přemýšlí o tom, že by jej zkusil a někdo možná vůbec neví oč jde....

celý článek

Telemarkové lyžování. Určitě jste o něm již slyšeli. Někomu se možná...

celý článek
Střípky a věhlasná jména z historie lyžování v Čechách a na Moravě

Lyžování u nás je oblíbenou zimní aktivitou. Pokud znáte film Krakonoš a lyžníci, máte věrnou představu o tom, jak to asi kdysi mohlo vypadat. Spousta sněhu, dřevěné dlouhé lyže s jednou tyčí a...

celý článek

Lyžování u nás je oblíbenou zimní aktivitou. Pokud znáte film Krakonoš a...

celý článek

Nejlepší webkamery

NaSvah.cz na instagramu

@nasvah.cz
Partneři: zdroj dat: www.holidayinfo.cz, (c) Sitour CZ www.yr.no