Rozšířené

Silvestr na horách: Kam za večírky a kam za pohodou?

Zdroj: Snímek použit na základě licence Shutterstock.com

Už máte plán, kde strávíte letošního silvestra? Rok od roku se stále více mladých i starších chystá zažít poslední den v roce na horách. Obrovské party, noční lyžování ale i nezapomenutelná atmosféra horské přírody. To jsou důvody, proč silvestra na horách volí jak mladší generace, tak i lidé v pokročilejším věku.

Ti starší často vyberou některou z chat nebo rodinných penzionů a užijí si krásný večer ve společnosti svých přátel nebo třeba i nových známých. Ty mladší naopak zajímají party a novoroční akce, které se na horách rok od roku zvětšují. Jak si vybrat a kde zažít toho nejlepšího silvestra?

Krkonoše

Tradičně největší večírky a party se odehrávají v Krkonoších. Špindlerův mlýn je vyhlášeným místem, kde tráví silvestrovský večer mnoho českých celebrit i další tisíce mladých lidí. Vyhlášené kluby jako třeba Nová Dolská každoročně hostí nejlepší české dýdžeje a praskají ve švech.

Kromě večírků ale Špindlerův mlýn i Krkonoše obecně nabízejí na Silvestra perfektní lyžařský servis, otevřené sjezdovky až do nočních hodin a restaurace, kde si pochutnáte na exkluzivním silvestrovském menu.

Šumava

Šumavská Železná Ruda samozřejmě nezůstává pozadu a i tady se to poslední den v roce pořádně roztočí. Známý klub Big Apple v přímo v centru bývá nejen na silvestra našlapaný a zastavit se v „Jablku“ je témět povinnost pro každého, kdo si chce užít silvestrovskou party uprostřed Šumavy.

Pokud naopak dáváte přednost romantickému večeru ve dvou, taky si zde přijdete na své. Šumava skýtá velké množství chat a penzionů, kde o romantiku nebude nouze. Pokud se chcete vyhnout davům a turistům, zvolte místo rušné Železné Rudy třeba klidnější Hojsovu stráž nebo Brčálník.

Beskydy

Také v Beskydech můžete zažít jedinečného silvestra. Kromě večírků jsou tu k dispozici také speciální silvestrovské pobyty třeba pro seniory. Na krásných místech, jako například Rožnov pod Radhoštěm si můžete užít nejen hory a procházky, ale třeba i wellness a rehabilitační procedury.

Pozadu nejsou samozřejmě ani další pohoří, poslední letošní den si perfektně užijete třeba i v Orlických horách, Jizerkách nebo Jeseníkách. Většina lidí plánuje svou novoroční dovolenou dlouho dopředu, proto už teď je mnoho ubytovacích zařízení obsazeno.

Zdroj: Unsplash

Volné ubytování ale stále ještě můžete najít na www.booking.com nebo si můžete rezervovat celý pobyt u cestovních kanceláří či na slevových portálech.

Jak se Vám článek líbil? Ohodnoťte jej.

Hodnotit článek (1-nejhorší, 5-nejlepší)


Dále čtěte:

Našli jsme aktuální rekordy v lyžařském a snowboardovém světě. Tady jsou:

Rekordy se lámou skoro každý rok. Pokud se podíváme do historických záznamů z roku 1950 zjistíme, že rekord ve skoku na lyžích byl o polovinu nižší, rekordy v rychlosti na lyžích dnes lehce...

celý článek

Rekordy se lámou skoro každý rok. Pokud se podíváme do historických záznamů z...

celý článek
Neválčete se sněžnými řetězy a nezapomeňte, že mohou patřit i do povinné výbavy!

Hodně sněhu na sjezdovkách si přejeme všichni. Na silnicích bychom ho nejraději vůbec neviděli. Kvalitní zimní pneumatiky nás mnohdy nezachrání a tak musíme sáhnout po sněžných řetězech. Na...

celý článek

Hodně sněhu na sjezdovkách si přejeme všichni. Na silnicích bychom ho nejraději...

celý článek

Nejlepší webkamery

NaSvah.cz na instagramu

@nasvah.cz
Partneři: zdroj dat: www.holidayinfo.cz, (c) Sitour CZ www.yr.no