Rozšířené

Vyražte do rakouského Ski Amadé kromě sjezdovek i na běžky!

Kateřina Kaňová
Kateřina Kaňová
Zdroj: Kateřina Kaňová

Už jste navštívili Ski Amadé? Destinaci, kde si užijete jak sjezdové lyžování, tak i běžky? Jestli plánujete dovolenou právě v této oblasti, nezapomeňte si běžky a vyražte se jeden den kochat krásnou alpskou přírodou. Otestovali jsme tamní stopy a chtěli bychom se s vámi podělit o tipy, kde to máme rádi.

Ski amadé je oblast 5 skiregionů čítajících 760 km na 356 sjezdovkách a 270 lanovek. Po celé oblasti platí jeden skipas a z téměř každého místa na tamních kopcích je vidět na tři Dachsteinské vrcholky a okolní zasnězené kopce.

O této oblasti jsme ale již psali zde:
PŘEDSTAVUJEME LYŽAŘSKOU OBLAST SKI AMADÉ, KTERÁ SE PYŠNÍ 760 KM SJEZDOVEK

Dnešní článek proto zaměříme na běžkařské destinace ve Ski Amadé.

RAMSAU AM DACHSTEIN

Jedna z nejznámějších běžkařských destinací. Nachází se v nadmořské výšce mezi 1000 a 1300 m.n.m. Jsou zde trasy jak pro klasiku, tak pro skate. Tak jako téměř všude v Rakousku, dennodenně upravují běžkařské stopy.

Jelikož Ramsau je vestička běžek, na užívání stop je třeba si koupit lístek, jež stojí 11,5 E. Přímo v okruhu se pohybují revizoři, kteří kontrolují, ale i prodávají ´vstupné´. Stopy (německy „loipen“), které se táhnou kolem Ramsau, nejsou nikterak náročné. Nejdelší okruh zde měří 30 km a táhne se opravdu přenádhernou krajinou. V jedné polovině cesty se můžete kochat výhledem na Dachsteinský masiv, v druhé polovině pak na čtyři Schladmingské vrcholy.

Nestane se vám, že by vás snad někdo nechal vyprahnout žízní či o hladu. Téměř na každém kroku narazíte na restauraci. Přehled stop najdete zde.

Dachsteinský masiv, Autor: Kateřina Kaňová
Dachsteinský masiv, Autor: Kateřina Kaňová
Zdroj: Kateřina Kaňová

Navíc, z Ramsau vede příjezdová cesta k Hoher Dachstein, o kterém jsme psali již dříve v článku:

NA DACHSTEIN V ZIMĚ I V LÉTĚ ANEB JAK SE VYHNOUT TISÍCŮM TURISTŮ A ZAŽÍT TROCHU ROMANTIKY

GNADENALM nedaleko Obertaurenu

Gnadenalm není jinak velké běžkařské středisko, za to možná ještě kouzelnější. Skály kolem, potůček, tůňky a krásně urolbované stopy jak pro bruslení, tak pro klasiku. Nejdelší trasa má zde pouhých 10 km, ale stejně vám zabere spoustu času tím, jak se budete dívat kolem. Gnadenalm je pastvina, obklopená obřími skalisky. Právě proto se vyplatí tam vyrazit spíš v dopoledních hodinách, než slunko zapadne za skály. Sem tam vás předjede koňské spřežení s rolničkou a po výkonu si můžete dopřát něco z místní gastronomie.

Oficiální webová stránka zde

A jak nádherně to tam vypadá zjistíte na 360° prohlídce zde

zdroj fotografie: http://www.gnadenalm.com/
zdroj fotografie: http://www.gnadenalm.com/
Zdroj: gnadenalm.com/

ÚDOLÍ SKI AMADÉ – SALZBURGER SPORTWELT

Údolí mezi středisky Flachau, Wagrain, Radstadt, Zachen See atd. Všude tam jsou široké rovné běžkařské nenáročné terény. Každý den upravují stopy a tak si můžete dopřát i bruslení na manšestru. Kolem dokola se tyčí zasněžené kopce a sjezdovky.

Autor: Kateřina Kaňová
Autor: Kateřina Kaňová
Zdroj: Kateřina Kaňová

Běžkování je skvělý sport. Ať už si na běžkách jedete pro kondičku, hezčí pozadí, zdravé plíce, dobrý pocit, žízeň, radost z hezkého dne. Vždy to stojí za to. Tak hurá do stopy!

Autor článku: Kateřina Kaňová

Autor článku: Kateřina Kaňová
Autor článku: Kateřina Kaňová
Zdroj: Kateřina Kaňová

Jak se Vám článek líbil? Ohodnoťte jej.

Hodnotit článek (1-nejhorší, 5-nejlepší)


Dále čtěte:

Ukažte nám jak si užíváte zimu a vyhrajte poukaz na výuku lyžování a snowboardingu

Vyhlašujeme historicky první soutěž na portálu NaSvah.cz. A o co budeme hrát? Výherce získá individuální lekce lyžování na simulátorech Maxxtracks ve Freestyla Aréně Kolbenka v Praze.

celý článek

Vyhlašujeme historicky první soutěž na portálu NaSvah.cz. A o co budeme hrát?...

celý článek
Lyžování jako byznys: Kolik peněz se točí na českých horách?

Jakmile mrzne a sněží, je lyžování skvělý byznys. Poslední 3 roky lyžařská střediska potrápili. Letos je však vše jinak. Za jeden takový rok se v lyžařském byznysu protočí několik desítek...

celý článek

Jakmile mrzne a sněží, je lyžování skvělý byznys. Poslední 3 roky lyžařská...

celý článek

Nejlepší webkamery

NaSvah.cz na instagramu

@nasvah.cz
Partneři: zdroj dat: www.holidayinfo.cz, (c) Sitour CZ www.yr.no