Rozšířené

Na Kronplatzu najdete jedny z nejširších sjezdovek v Evropě. Co dalšího nabízí?

Kronplatz
Kronplatz
Zdroj: Shutterstock

Velmi oblíbené horské středisko Kronplatz se nachází v Jižním Tyrolsku. Na jeho vrcholu je největší zvon v celých alpách, tedy 2 275 metrů vysoký zvon Concordia 2000. Díky tomu, že má hora zvonový tvar je středisko vhodné nejen pro pokročilé lyžaře, ale i pro ty kteří vyhledávají nenáročnou jízdu. Středisko Kronplatz se nachází na jediné hoře a nabízí oddechové modré, dlouhé červené i opravdu náročné černé sjezdovky.

V Kronplatzu také najdete jedny z nejširších sjezdovek v celých alpách, což si ale vybírá daň v časté přelidněnosti střediska. To je na velké množství návštěvníků ale připraveno a má neobvykle obrovskou hodinovou přepravní kapacitu. Ve středisku převažují kabinkové lanovky, což umožňuje pohodlnou a rychlou přepravu lyžařů.

Lyžování

Co se týče sjezdovek nabízí Kronplatz opravdovou všehochuť. Mírně pokročilí lyžaři ocení pohodové dlouhé modré trasy, experti si zase užijí neobvykle vysoký podíl černých krpálů. Za zmínění stojí dvě pětikilometrové černé sjezdovky, které vedou na severní straně hory. Díky čemuž jsou ve skvělém sjízdném stavu až do úplného konce sezóny.

Snowboard

Na vrcholu se nachází snowpark, který je vhodný dospělé, děti a mírně pokročilé. Díky velkému počtu mírných sjezdovek si ve středisku užijí i nezkušení snowboardisté. Na dlouhých červených se zase procvičí ti středně dobří a nejtěžší černé mohou zdolat ti, kteří si troufají. Výhodou střediska jsou široké sjezdovky, ty jsou ale často přeplněné, což rozhodí kdejakého prknaře.

Freeride

Středisko má téměř vždy dostatek sněhu, obzvláště prašanu. Svahy sice nebývají příliš prudké, o to více si je ale užijí středně pokročilí freerideři. Začátečníci dokonce mohou absolvovat kurz, který obsahuje i poučení o základních bezpečnostních opatřeních.

Běžky

Kronplatz není hlavní běžkařskou destinací, přesto nabízí okolo 14 kilometrů upravovaných tratí. Regionem ale vede téměř 220 kilometrů, pro delší běh tedy nemusíte putovat daleko. V oblasti je také několik vyhlášených vyhlídkových tras, nebo 42 kilometrů dlouhá stopa Gsiesertalloipe, na které se běží světový pohár.

Ceník

Je možné si koupit skipass na celou oblast Dolomity Superski, která nabízí opravdu obrovské lyžařské možnosti, nebo pouze do areálu.

Ceny skipasů do Kronplatzu v hlavní sezóně

SkipasDospělíMládežSenioři
půldenní46,0032,0041,00
denní57,0050,0051,00
2-denní110,0077,0099,00
3-denní160,00112,00144,00
4-denní205,00144,00185,00
5-denní246,00172,00221,00
6-denní282,00197,00254,00
7-denní299,00209,00269,00

Zajímavé výlety

Na vrcholu Kronplatzu stojí nové Messner Mountain Museum, které bylo navrženo již zesnulou architektkou Zaha Hadid. Za návštěvu určitě stojí starobylé městečko Bruneck a pokud toužíte po relaxaci, určitě vás potěší akvapark Cron4, který má řeku, masážní trysky, vířivky, tobogány, sauny i brouzdaliště pro ty nejmenší.

Aprés-ski

Jižní Tyrolsko je oblastí, kde se setkává rakouská a italská kultura. I nápisy jsou většinou v obou jazycích. Proto zde najdete roztomilé horské hospůdky, taneční lokály, nebo nemusíte cestovat daleko a zabalit to v jednom ze tří barů hned pod sjezdovkami. Můžete vyzkoušet i jiné zimní aktivity, jako bruslení, curling či sáňkování.

Ubytování

Ubytování lze vyhledat na oficiálních stránkách střediska, kde se dají najít i speciální akce a balíčky. Dále v oblasti působí hned několik českých cestovních kanceláří, které se lokalitě věnují již dlouho, a jsou schopny doporučit výhodná ubytovací zařízení. Obzvláště oblíbené jsou apartmány, které umožňují vlastní vaření, čímž výrazně snižují náklady na dovolenou.

Jak se Vám článek líbil? Ohodnoťte jej.

Hodnotit článek (1-nejhorší, 5-nejlepší)


Dále čtěte:

Obrovský areál Schladming Dachstein nabízí až 760 kilometrů sjezdovek

V rekreačním ráji v rakouských alpách si užije každý sportovec či cestovatel. Nádherné hory a ledovcová jezera jsou ideálním místem letních aktivních dovolených, zimě zde zase vzniká obrovské...

celý článek

V rekreačním ráji v rakouských alpách si užije každý sportovec či cestovatel....

celý článek
Kam zamířit za freeride lyžováním? Zkuste rakouský Kaprun

Lyžařský areál Zell am See-Kaprun nabízí prvotřídní lyžování, snowboard či freeride jízdu pro amatéry i profesionály. Jakožto oblíbený areál mezi českými sportovci se nemusíte bát nedostatku...

celý článek

Lyžařský areál Zell am See-Kaprun nabízí prvotřídní lyžování, snowboard či...

celý článek

Nejlepší webkamery

NaSvah.cz na instagramu

@nasvah.cz
Partneři: zdroj dat: www.holidayinfo.cz, (c) Sitour CZ www.yr.no