Rozšířené

Špindlerův mlýn znovu navyšuje komfort pro lyžaře a spouští novou čtyřsedačkovou lanovku

Skiareál Špindlerův Mlýn v Krkonoších
Skiareál Špindlerův Mlýn v Krkonoších
Zdroj: Skiareál Špindlerův Mlýn

Ski areál Špindlerův mlýn patří mezi nejoblíbenější ski areály v Čechách. Není divu, že se ski areál snaží zvýšit komfort svých zákazníků. Tento rok ski areál investoval do nové čtyřsedačkové lanovky, která propojí Horní Mísečky a Medvědín. Navíc rozšiřuje modrou sjezdovku, která je oblíbená mezi začínajícími lyžaři.

Nová čtyřsedačková lanovka Horní Mísečky a Medvědín

„Jedná se o původní čtyřsedačku, kterou ve Svatém Petru nahradila současná šestimístná lanovka na Pláně. V uplynulých měsících proběhla její kompletní repase, obnova se týká téměř všech částí lanovky. Měníme všechny opotřebované díly a některé úseky vyměňujeme kompletně za nové, jako například hlavní elektromotor. Nové bude i čalounění sedaček a nástupní brány,“ říká o nové sedačce ředitel ski areálu Čeněk Jílek.

Díky nocé lanovce se dostanete rychleji a komfortněji z parkoviště na Horních Mísečkách na Medvědín a poté dále do dalších částí areálu. Spolu s lanovkou je rozšiřována i modrá sjezdovka Machytka, která je oblíbená zejména u začínajících lyžařů. Především u dětí. Cílem je vytvořit z této lokality místo, kde se budou rodit noví lyžaři a snowboarďáci. Rozšíření sjezdovky se týká její horní a spodní části.

Burton snowpark

Horní Mísečky však myslí i na pokročilé jezdce. Pro letošní sezónu je novinkou i Burton snowpark, kde si přijdou na své milovníci snowboardingu a freestyle lyžování. Ten má nově k dispozici prostor pod čtyřsedačkovou lanovkou.

Skiareál Špindlerův Mlýn - Horní Mísečky
Skiareál Špindlerův Mlýn - Horní Mísečky
Zdroj: Skiareál Špindlerův Mlýn

Audi Race Track

Nadšence rychlé jízdy určitě potěší Audi Race Track. Tedy měřená trať obřího slalomu pro veřejnost. Tu najdete každé ráno na upravené sjezdovce ve Svatém Petru v horní části černé sjezdovky. A pokud budete sledovat aktuální dění ve ski areálu, možná budete mít i možnost zazávodit si s Ondřejem Bankem.

„Lyžaři si mohou vyzkoušet závodní trať se vším všudy od startu až do cíle a svůj čas si porovnat s časem nejznámějšího českého sjezdaře Ondřeje Banka. Toho bude možné vidět ve Špindlu na řadě eventů. Během sezóny s ním dokonce chystáme i závody, takže si zájemci budou moci s Bankem poměřit na trati obřího slalomu své lyžařské schopnosti,“ říká k trati Čeněk Jílek.

Ledové sochy ve stylu Star Wars

Pokud patříte mezi milovníku Jediů, Stormtrooprů či roborů C-3PO, BB-8 nebo R2-D2 nenechte si ujít ledové sochy v Ledáriu, které se objeví již třetím rokem u horní stanice Svatý Petr - Pláň. Letošní téma pro ledové sochy je Star Wars. Těšit se můžete i na tematickou audiovizuální show. Rozhodně doporučujeme navštívit tento ledový chrám ve večerních hodinách.

Zahájení sezóny

Oficiální zahájení sezóny proběhne 9. prosince. Těšit se můžete na koncert Janka Ledeckého, Abba Stars či hudební show Las Vegas. Budete mít zde zhlédnout film Špindl, který se v areálu natáčel minulou sezónu. Spolu s předpremiérou filmu bude spojena i autogramiáda herců - Marek Vašut, Anna Polívková, Jan Révai, David Gránský, Karel Zima, Kateřina Klausová nebo například Anita Krausová.

Behěm Ski Openingového víkendu navíc budete moci lyžovat po dobu tří dnů za cenu jednodenní permice.

Jak se Vám článek líbil? Ohodnoťte jej.

Hodnotit článek (1-nejhorší, 5-nejlepší)

Počet hodnocení: 2 | Průměrné hodnocení: 5.00


Dále čtěte:

Proč je důležitá u dětí všestrannost aneb proč se některé děti naučí lyžovat rychleji než jiné?

Zima se nezadržitelně blíží. Spousta rodičů se už teď nemůže dočkat, až to svoje robátko postaví na lyže a budou se společně učit lyžovat. Co ale mohou udělat už teď? Jednoznačně se...

celý článek

Zima se nezadržitelně blíží. Spousta rodičů se už teď nemůže dočkat, až to...

celý článek
Vyzkoušeli jsme lyžařské simulátory, aneb jak se lyžuje, když není sníh? +SOUTĚŽ

Za okny pomalu sledujeme příchod zimy a netrpělivě vyhlížíme sněhové vločky. Už aby byly spuštěné vleky a my mohli vytáhnout své lyže a snowboardy. Už abychom mohli dát naše malé ratolesti do...

celý článek

Za okny pomalu sledujeme příchod zimy a netrpělivě vyhlížíme sněhové vločky....

celý článek

Nejlepší webkamery

NaSvah.cz na instagramu

@nasvah.cz
Partneři: zdroj dat: www.holidayinfo.cz, (c) Sitour CZ www.yr.no