Rozšířené

5 nejlepších filmů o extrémním lyžování a snowboardingu

5 nejlepších filmů o extrémním lyžování a snowboardingu
5 nejlepších filmů o extrémním lyžování a snowboardingu
Zdroj: Shutterstock

Dechberoucí panoramata, hluboký prašan a především pořádná dávka adrenalinu. Dokumentární filmy, které popisují reálná dobrodružství nejuznávanějších freeridových snowboardistů a lyžařů celého světa, nám servírují extrémní sport na takové úrovni, které se většina z nás za celý život ani nepřiblíží. Víte, o jakých snímcích je řeč? Tady je 5 nejlepších z nich.

That’s It, That’s All.

Dokumentární film z roku 2008 That’s It, That’s All představuje divákům to nejlepší z prostředí freeridového sowboardingu a zároveň se jim snaží vysvětlit jeho pravou podstatu. Svůj vztah k extrémnímu sportu ve snímku z velké částí odkrývá jeden z nejrespektovanějších snowboardistů světa Travis Rice, který za dechberoucími záběry cestoval celé dva roky. Ve filmu, na kterém spolupracovali hvězdy jako Mark Landvik, Nicolas Müller, Terje Håkonsen, Pat Moore nebo Scotty Lagotak, můžete kromě Nového Zélandu a Mnichova vidět i méně obvyklé destinace, jakou je například Japonsko.

The Art of Flight

Pokračování dobrodružství světově známého ridera Travise Rice vzniklo v roce 2011 ve spolupráci s Red Bull Media House a Brain Farm. Kromě chytlavého soundtracku nabízí snímek epické záběry, které byly pořízeny za použití nejkvalitnějších kamer v Hollywoodu. Film provázejí scény ze světoznámého střediska Jackson Hole, ale i z volné přírody. Zapomenuté končiny vysokých hor Rice spolu s Nicolasem Müllerem, Jeremym Jonesem a dalšími objevoval také na Aljašce, v Aspenu a v Chille.

Few Words

Film natočený v roce 2012, který bývá označován za lyžařskou verzi The Art of Flight, odkrývá příběh průkopníka moderního lyžování a zároveň jednoho z nejtalentovanějších freestylových lyžařů celého světa. Kanaďan Candida Thovexe vás ve snímku provede kouzelnými panoramatickými oblastmi, které mapoval po dobu dvou let. A jak už název snímku napovídá, dlouhé promluvy nečekejte, trojnásobný vítěz X-Games a mistr světa ve freeridu svůj životní příběh vypráví výhradně za pomocí lyží.

Extrémní svahy

Snímek z roku 2005 mísí ukázky extrémních sjezdů dosud nezmapovaných končin s vyprávěním o revolučním vzestupu snowboardingu v 80. a 90. letech. Do panoramatických záběrů tak vstupují zakladatelé sportu a mapují jeho kontroverzní počátky. Na síle filmu přidává i fakt, že jsou smrtelně nebezpečné sjezdy, které v aljašském prostředí předvádí pětice snowboardistů, natočeny bez použití kaskadérů. Jezdce ztvárňují skuteční profesionálové, mezi nimi například trojnásobný mistr světa Terje Håkonsen nebo Shawn White, vítěz na U-rampě na zimních olympijských hrách v Turíně.

All.I.Can

Vášeň pro lyžování, dechberoucí panoramata a cit pro životní prostředí. Film All.I.Can z produkční dílny Sherpas Cinema ukazuje svět ve své přirozené podobě a současně nabízí úchvatné sněhové dobrodružství. To divákům servírují profesionálové, jakými jsou Mark Abma, J.P. Auclair a Ingrid Backstorm, kteří zdolávají netradiční exotická místa. Společně s ridery má tak divák jedinečnou šanci nakouknout do kráteru sopky v Chille, sjet marockého pohoří Atlas či poznat doposud nepojmenované vrcholky grónských hor.

Jak se Vám článek líbil? Ohodnoťte jej.

Hodnotit článek (1-nejhorší, 5-nejlepší)

Počet hodnocení: 2 | Průměrné hodnocení: 5.00


Dále čtěte:

Lyžování s dětmi: Které alpské skiareály jsou pro rodinnou dovolenou ty pravé?

S počátkem února odstartovaly dětem jarní prázdniny a spousta rodin se chystá strávit zimní dovolenou na oblíbených alpských svazích. Při plánování radovánek na sněhu však dospělí musí myslet...

celý článek

S počátkem února odstartovaly dětem jarní prázdniny a spousta rodin se chystá...

celý článek
V únoru startují jarní prázdniny. Kam s dětmi vyrazit na lyže a běžky?

Počínaje prvním únorovým pondělkem se sjezdovky zaplní žáky základních a středních škol, některým okresům totiž začínají jarní prázdniny. Ty budou po jednotlivých vlnách pokračovat až do...

celý článek

Počínaje prvním únorovým pondělkem se sjezdovky zaplní žáky základních a...

celý článek

Nejlepší webkamery

NaSvah.cz na instagramu

@nasvah.cz
Partneři: zdroj dat: www.holidayinfo.cz, (c) Sitour CZ www.yr.no