Rozšířené

Představujeme vám projekt Česká snowboardová škola

Rider Martin Kaňůrek
Rider Martin Kaňůrek
Zdroj: Martin Kaňůrek

Projekt Česká snowboardová škola (ČSŠ) vznikl před dvěma lety a jedná se o propojení několika organizací. Jejími zakladateli jsou snowboardový srdcař Šimon Svoboda a král ve stavbě snowparků Michal Ritter alias Migy.

Primárně jde o spojení organizace APUL s.r.o., která poskytuje vzdělání instruktorům snowboardingu, a asociace CZECH SNOWBOARDING. Nedávno se připojil také Czech SBX team v čele s Petrem Knappem, který zaštituje boarder crossovou část. Prostě a jednoduše se sešlo pár kámošů a řeklo si „zkusíme pro ten náš snowboarding něco udělat“.

Základní myšlenkou ČSŠ je poskytnout komplexní a kvalitní vzdělávání v oblasti snowboardingu na všech úrovních, včetně trenérské činnosti a přípravy mládeže. Cílem je ale i podpora dětí, vyhledávání a podpora mladých talentů a tím pádem přispívání do České snowboardové komunity obecně.

Lektoři snowboardové školy
Lektoři snowboardové školy
Zdroj: Martin Kaňůrek

Česká republika nabízí v současné době několik vzdělávacích organizací, ale pouze APUL dosáhl uznávání licencí skoro po celém světě, na základě dlouholetého členství v mezinárodní instruktorské asociaci ISIA. Díky tomu mohou být všichni absolventi vzděláváni ve všech oblastech, který k výuce snowboardingu patří.

Od letošního roku lektory ČSŠ podporuje firma Horsefeathers Clothing a Rossignol, díky nímž jsou na svahu nepřehlédnutelní.

Vlajkovou lodí ČSŠ je camp Kaprun, který opět proběhne letos v dubnu. Celou akci Vám již brzy představíme v dalším článku. Více informací najdete také na APUL.cz, nebo na facebookových stránkách Česká snowboardová škola.

Projekt naleznete i na sociálních sítích Facebook a Instagram (@ceskasnowboardovaskola).

Instruktorský kurz APUL
Instruktorský kurz APUL
Zdroj: Archov CSŠ

Jak se Vám článek líbil? Ohodnoťte jej.

Hodnotit článek (1-nejhorší, 5-nejlepší)

Počet hodnocení: 19 | Průměrné hodnocení: 2.42

Nejlepší: 5 | Nejhorší: 1


Dále čtěte:

Fair play není jen pojem aneb 9 příběhů, které vás vezmou za srdce

Získat skvělý výsledek na vrcholových akcích je sen každého sportovce. Jsou ale i ti, kteří nezapomínají, co je fair-play. Gesto fair play jsme viděli například u Darji Domrachevy ve stíhacím závodě...

celý článek

Získat skvělý výsledek na vrcholových akcích je sen každého sportovce. Jsou ale...

celý článek
Rozhovor: Snowboardistka Vendula Hopjaková o olympiádě. Jak se těší a jaké jsou její cíle?

Vendula Hopjaková je 21letá snowboardistka, která už po několik sezon patří k české snowboardcrossařské špičce. Snowboardcross objevila ve 13ti letech na Olympiádě dětí a mládeže, kde reprezentovala...

celý článek

Vendula Hopjaková je 21letá snowboardistka, která už po několik sezon patří k...

celý článek

Nejlepší webkamery

NaSvah.cz na instagramu

@nasvah.cz
Partneři: zdroj dat: www.holidayinfo.cz, (c) Sitour CZ www.yr.no