Rozšířené

Jak chránit pleť na svahu?

Péče o pleť na horách je velice důležitá.
Péče o pleť na horách je velice důležitá.
Zdroj: shutterstock.com

Nízké teploty, studený vítr a horské slunce dokážou dát pleti pěkně zabrat. Při chystání na hory si proto nezapomeňte do batohu přibalit speciální pleťovou kosmetiku.

Na svah jedině s opalovacím krémem

Na horách se můžete spálit stejně jako u moře. S vysokou nadmořskou výškou totiž také stoupá hladina UV záření. Od velkých zasněžených ploch se navíc sluneční paprsky odrážejí, a tím mají ještě větší intenzitu. Bez opalovacího krému s vysokým UV faktorem to proto raději na horách neriskujte.

Skvělým tipem je třeba opalovací krém na obličej od švýcarské značky Piz Buin, která má ve svém sortimentu speciální přípravky určené pro pobyt na horách. Díky tomu, že jsou opalovací krémy Piz Buin také voděodolné, se s nimi můžete klidně při lyžování i zapotit. Nezapomeňte ani na ochranu rtů a pořiďte si hydratační balzám v tyčince s UV faktorem.

Studený vzduch pleť vysušuje

Chladné horské počasí může vaši pleť nadměrně vysušit. Hrozí tak riziko jejího podráždění, začervenání a bolestivého popraskání. Při pobytu na horách je proto důležité pleť dostatečně promazávat. Vhodný je výživný a hutný hydratační krém, který nepropouští pot a ve vrchních vrstvách pleti zadržuje důležitou vlhkost. Sáhněte proto po krému s vysokým obsahem lipidů, včelího vosku, kokosového oleje nebo bambuckého másla.

Pro pobyt v horských oblastech existují také speciální cold krémy, které jsou přímo navržené pro ochranu pleti před vysušením a popraskáním při nízkých teplotách. Kvalitní cold krém najdete např. v sortimentu značky La Roche-Posay.

Nezapomínejte na dostatečný pitný režim

Pro správné fungování pleti je důležité zajistit její hydrataci nejen zvenčí, ale také zevnitř. I když v mrazivém počasí zpravidla nemáte tak velkou žízeň, rozhodně to neplatí o vaší pleti, která má sklon k dehydrataci. Sami ten rozdíl na sobě snadno poznáte. Když totiž budete hodně pít, nebude vás kůže tolik svědit a významně eliminujete také bolestivé popraskání rtů.

Jak se Vám článek líbil? Ohodnoťte jej.

Hodnotit článek (1-nejhorší, 5-nejlepší)

Počet hodnocení: 2 | Průměrné hodnocení: 5.00


Dále čtěte:

Čím letos obdarovat své blízké? Přinášíme tipy na knihy pro opravdové dobrodruhy

Společně s lyžařskou sezónou se nezadržitelně blíží také vánoční svátky. Je tedy na čase popřemýšlet nad tím, čím obdarujete své blízké. Zajímají je zimní sporty anebo v horách rádi...

celý článek

Společně s lyžařskou sezónou se nezadržitelně blíží také vánoční svátky....

celý článek
Čechy stále více lákají skiareály v Polsku. Které jsou nejlepší?

Zajímavá polská lyžařská střediska sice najdete kousek od našich hranic, mezi cizinci však zatím nepatří mezi hojně navštěvovaná. Polské sjezdovky jsou sice kratší než ty české, skiareály však...

celý článek

Zajímavá polská lyžařská střediska sice najdete kousek od našich hranic, mezi...

celý článek

Nejlepší webkamery

NaSvah.cz na instagramu

@nasvah.cz
Partneři: zdroj dat: www.holidayinfo.cz, (c) Sitour CZ www.yr.no