Rozšířené

Jeďte na snowboardcrossový kemp a učte se od té nejlepší - Evy Samkové!

zdroj: Profimedia.cz
zdroj: Profimedia.cz

Snowboardcross se po olympijském úspěchu Evy Samkové v Sochi proslavil i u nás v Česku a zájem o tento sport stále roste. Právě proto se česká reprezentace rozhodla, že začne pořádat snowboardcrossové kempy.

Začátky kempů

Už před několika lety se začaly na Dolní Moravě a v Rejdicích pořádat kempy určené pro děti, které snowboardcross zaujal a chtěli se v něm zdokonalit. Právě na těchto kempech začínala například reprezentantka Vendula Hopjaková a spoustu dalších.

Poté, co Eva Samková vyhrála zlato, se Czech Snowboardcross Team rozhodl, že začne pořádat kempy, kam se můžou přihlásit jak úplní začátečnici, tak i pokročilí jezdci. Ani věkově nejsou kempy nijak omezené, a tak se občas zúčastní děti společně i se svými rodiči.

Hlavní myšlenkoutěchto kempů je ukázat účastníkům správnou, ale i zdravou jízdu na snowboardu, seznámit je s tímto sportem a naučit je základy snowboardcrossu.

Program kempu

Během týdenního kempu je pro účastníky připraven bohatý program. S vyškolenými trenéry absolvují tréninky na svahu i ve snowboardcrossové trati. Každý večer se konají přednášky například o údržbě a mazání snowboardu, bezpečnosti na sjezdovkách nebo o první pomoci na horách. Na každý kemp dorazí i Eva Samková, se kterou mají děti možnost trénovat a zeptat se jí
na cokoliv, co je zajímá.

Termíny

Pro letošní rok jsou tyto kempy připraveny rovnou dva. Jeden se koná od 7.1.-14.1. na Dolní
Moravě a druhý od 25.2.-4.3. 2018 na Lipně.

Další kempy pořádají i jiné kluby a to například Snow Rockets od 12.-18.3. 2018 na Dolní Moravě. Tento kemp je zakončen závodem, který je určený pro všechny, kteří si chtějí vyzkoušet snowboardcross a jeho závodní atmosféru.

Pokud Vás tedy tento sport aspoň trochu láká, neváhejte a vyražte na svah!

Jak se Vám článek líbil? Ohodnoťte jej.

Hodnotit článek (1-nejhorší, 5-nejlepší)

Počet hodnocení: 18 | Průměrné hodnocení: 2.28

Nejlepší: 5 | Nejhorší: 1


Dále čtěte:

Ani 40 metrový pád ho nezastaví na cestě za olympijským zlatem aneb jak Hermann Maier triumfoval v Naganu

Zlatý olympionik z her z Nagana z roku 1988, jehož příběh žije dodnes. Jeden den hrůzostrašným způsobem spadne na lyžích a o 3 dny později vyhrává zlatou medaili. Později navíc vyhrává ještě...

celý článek

Zlatý olympionik z her z Nagana z roku 1988, jehož příběh žije dodnes. Jeden den...

celý článek
Ski areál Razula nabízí ke skipasu vstup zdarma do termálních bazénů!

Na nový rok si pro všechny lyžaře a snowboardisty připravil skiareál Razula novinku. Nově můžete vyrazit relaxovat po namáhavém dni do místních termálů. Ke skipasu totiž dostanete 1 hodinu zdarma!

celý článek

Na nový rok si pro všechny lyžaře a snowboardisty připravil skiareál Razula...

celý článek

Nejlepší webkamery

NaSvah.cz na instagramu

@nasvah.cz
Partneři: zdroj dat: www.holidayinfo.cz, (c) Sitour CZ www.yr.no