Rozšířené

Kteří čeští sportovci se postaví na start druhý den olympijských her?

Ondřej Moravec
Ondřej Moravec
Zdroj: Snímek použit na základě licence Shutterstock.com

První den je již úspěšně za námi. Veronika Vítková získala první medaili pro Českou republiku ve sprintu v biatlonu. O 1,6 sekundy ji porazila norka Marte Olsbu. Neomylná na střelnici Laura Dahlmeier si doběhla pro olympiské zlato s více jak 20 vteřinovým náskokem. V neděli nás čeká start biatlonistů, kdy je čeká také sprint. Dále se můžeme těšit na finále v alspkém lyžování ve sjezdu, třetí a čtvrtou jízdu na saních Ondřeje Hymana či na Šárku Pančochovou ve slopestylu.

Alpské lyžování - sjezd

!UPDATE!
Finále bylo zrušeno kvůli silnému větru. Přeloženo bylo na čtvrtek ve 2:00 CET.

Finále ve sjezdu je naplánováno na 11:00 korejského času. Pokud chcete tento závod sledovat u nás, budete si muset přivstat. Osmihodinový rozdíl znamená sledovat finále ve 3:00 CET.

Na start se postaví 4 čeští lyžaři. S číslem 41 Filip Forejtek, s číslem 43 Ondřej Berndt, 46 Jan Hudec a číslo 47 patří Janu Zabystranovi. Zatím samozřejmě neznáme žádné finálové časy, nicméně víme výsledky ze 3 oficiálních tréninků. Zde se nejlépe umístil Filip Forejtek, který obsadil postupně 39. (+2.78), 48. (+2.99) a nakonec 37. místo (+2.63). Ondřej Berndl si nejlépe vedl ve třetím tréninku, kde obsadil 50. pozici se ztrátou na vedoucího 3.69 sekundy. Jan Zabystran a Jan Hudec se pohybují kolem 65. pozice.

Pokud se podíváme na historické výsledky, v alpském lyžování dominují s přehledem Rakušani. V alspkém lyžování mají z olympiády celkem 114 medailí (na druhém místě je Švýcarsko s 59 medailemi)! Rakušan Matthias Mayer bude letos obhajovat zlato ze Sochi. V oficiálních trénincích se zatím umístil na 4., 4. a 22. pozici. Mnohem lepší a stabilnější výsledky má z tréninků Nor Kjetil Jansrud, který se umístil vždy na druhém místě. Po zlatě jistě touží i Ital Christof Innerhoffer, který se stal i vítězem 2. tréninku. Vedoucí SP ve sjezdu Beat Feuz ze Švýcarska nezajel během tréninků lépe jak na třetím místě (15., 3., 45. místo).

Přivstaňte si a nalaďte si v neděli ČT Sport ve 3:00. Repríza je poté naplánována na 21:40 téhož dne.

Snowboarding - slopestyle

UPDATE!
Kvalifikace byly zrušeno, stejně jako alpské lyžování, kvůli silnému větru. V tomto případě se kvalifikace již nepojedou a všechny snowboardistky postupují automaticky do finále, které se koná zítra.

Šárka Pančochová se postaví na start již zítra v 5:30, kdy ji čeká první kvalifikační jízda. Druhá jízda ji bude čekat přibližně o hodinu později. Soupeřit bude spolu s dalšími 27 snowboardistkami. Na start přijde jako 19. v pořadí. Pokud se chystáte sledovat snowboarding, určitě se zaměřte na jízdu Američanky Jamie Anderson, která se na start postaví hned jako první. Jamie vyhrála letos X-Games v Aspenu a je jednou z hlavních favoritek. Mezi další favority patří další Američanka Julia Marino či Finka Enni Rukajarvi. Na medaili však jistě pomýšlí i Rakušanka Enna Gassler.

Kvalifikační jízdy se bohužel do programu ČT Sport nevešly. Pokud však chcete sledovat snowboarding, můžete se podívat na finálové jízdy mužského slopestylu, který startuje ve 2:00 (repríza na ČT Sport v 6:35)

Běžecké lyžování - skiatlon

Dnes jsme mohli sledovat závod skiatlonu žen. Zítra nás čekají muži. Na start se postaví 3 čeští běžkaři - s číslem 22 Martin Jakš, 53 Aleš Razým a 58 Petr Knop. Na start se postaví o hodinu dříve jak ženy, tedy v 7:15.

Sledovat závody můžete na webu ČT Sport.

Saně - 3. a 4. jízda

Třetí a čtvrtá jízda čeká i Ondřeje Hymana. Ten se po dvou jízdách zařadil na 20. příčku. Vylepšil si tak pozici oproti první jízdě, kdy obsadil 23. pozici. Na vedoucího ztratil v první jízdě 0.672 sekundy. V druhé mu poté chybělo 0.651 sekundy. Startovat bude jako dvacátý. Na prvním zlaté příčce se zatím drží Němec Felix Loch.

Rychlé 4. jízdy můžete sledovat na Eurosport od 13:45. Jelikož třetí jízdy startuj ve 12:00, kdy začíná i sprint biatlonistů, upřednostnila ČT právě biatlon.

Biatlon - sprint

Pro české fanoušky nejspíše nejatraktivnější program dne - biatlon. Čeští biatlonisté se postaví na start ve 12:15. Tedy ve stejný čas jako dnes ženy. Na úspěch českých biatlonistek se budou snažit navázat i čeští biatlonisti. Nejdříve se do závodu zapojí s číslem 12 Ondřej Moravec. S číslem 36 vystartuje Michal Krčmář. Na další naše 2 biatlonisty si budeme muset počkat. S číslem 59 vystartuje Michal Šlesingr. Předposlední sportovec celého startovního pole bude Adam Václavík s číslem 86.

Českým biatlonistkám se dnešní start výjimečně vydařil. Veronika Vítková zaznamenala svůj první individuální úspěch na olympiádě, když vybojovala 3. místo. Pro životní výsledek si doběhla i mladá Markéta Davidová, která si po jedné chybě na střelnici doběhla pro krásné 15. místo, stejně jako Jessica Jislová, která obsadila 23. příčku. Eva Puskarčíková obsadila 43. pozici.

Na olympijské zlato jistě myslí suverén a vedoucí světového poháru Martin Fourcade. O nejcennější kov bude bojovat i pronásledovatel Martina Nor Johannes Thingnes Bo. Trať v Korei je velmi silová a dnešní podmínky nebyly vůbec jednoduché - vítr, zima.

Zapněte své televizní obrazovky zítra ve 12:15 a sledujte, jak se s extrémními podmínkami biatlonisti poperou. Repríza je naplánovaná na ČT Sport na 20:00.

Zajímavý fakt nakonec

Po prvním dni olympijských her se na pořadí národů s největším počtem národů zařadila země bez hor Nizozemsko! Jak je to možné? Nizozemci ovládli závod v rychlobruslení na 3000 metrů, kdy ženy vyhrály zlatou, stříbrnou i bronzovou medaili. Další medaili přidali ze short tracku (také bruslení).

Jak se Vám článek líbil? Ohodnoťte jej.

Hodnotit článek (1-nejhorší, 5-nejlepší)

Počet hodnocení: 63 | Průměrné hodnocení: 4.22

Nejlepší: 5 | Nejhorší: 1


Dále čtěte:

Fenomén a hlavní favorit na olympijské zlato Martin Fourcade rozdává své medaile dětem

Pětinásobný mistr světa, držitel 6 velkých křišťálových glóbů a 20 malých glóbů. To je bilance nejúspěšnějšího biatlonisty historie. Nemůžeme zapomenout ani na jeho 4 olympijské medaile. V...

celý článek

Pětinásobný mistr světa, držitel 6 velkých křišťálových glóbů a 20 malých...

celý článek
České i světové rychlobruslařské hvězdy: Koho sledovat při závodech?

Dnes nám startují první závody v rychlobruslení. Ženy Martina, Ireen, Claudia či mladičká Nikola se postaví na start již ve 12:00. Jaký je jejich příběh?

celý článek

Dnes nám startují první závody v rychlobruslení. Ženy Martina, Ireen, Claudia či...

celý článek

Nejlepší webkamery

NaSvah.cz na instagramu

@nasvah.cz
Partneři: zdroj dat: www.holidayinfo.cz, (c) Sitour CZ www.yr.no