Rozšířené

Program 3. dne na olympiádě: Do bojů o medaile se vydají čeští biatlonisté, rychlobruslařky i snowboardistka Šárka Pančochová

Šárka Pančochová
Šárka Pančochová
Zdroj: Snímek použit na základě licence Shutterstock.com

První dva dny olympiády nám přinesly první 2 medaile. V pondělí nás navíc čeká stíhačka biatlonistů - mužů i žen. Finále ve slopestylu čeká i snowboardistku Šárka Pančochová, které byly kvalifikační jízdy zrušeny. Nikola Zdráhalová poté bude bojovat na rychlobruslařské dráze.

Snowboarding - slopestyle

Kvalifikační jízdy byly ve slopestyle kvůli větru zrušeny, stejně jako finále ve sjezdu v alpském lyžování. Kvalifikace se však nepřesunuly na jiný den a všechny ženy postoupili automaticky do finále.

Šárku Pančochovou uvidíme na startu hned jako první. Snowparkem bude projíždět v brzkých ranních hodinách. První jízda je naplánovaná na 2:00 našeho času. Druhá jízda poté na 2:33 CET. Třetí finálová jízda se měla jet ve 3:06 CET, byla ale zrušena.

Biatlon - stíhací závod

Pro pondělí program nejnapínavější závody pro českého diváka. Po bronzové sobotě Veroniky Vítkové nám přibyla stříbrná neděle. Michal „Bimbo“ Krčmář si dojel ve sprintu pro stříbro. Pro Michala i všechny ostatní to bylo skvělé překvapení a odměna za promakané měsíce. Vždyť do této doby stál Bimbo pouze jednou na bedně a ve sprintu byl nejlépe 8!

První se na start postaví ženy. V 11:10 vystartuje do stíhacího závodu Laura Dahlmeier. 24 vteřin poté se do závodu přidá Marte Olsbu. Třetí pronásledovatelkou bude naše Veronika Vítková, která vystartuje 26 vteřin po Lauře. Sprint se mimořádně vyvedl i Markétě Davidové. Ta bude startovat z 15. místa se ztrátou 0:57 vteřin na vedoucí Lauru.

I pro Jessicu Jislovou byl sprint na olympiádě životním výsledkem. Ta se vydá do závodu s číslem 23 jednu minutu a 23 vteřin po startu. I čtvrtá česká biatlonistka se dostala do stíhačky. Eva Puskarčíková bude startovat ze 43. pozice. Na čelo závodu bude ztrácet 2 minuty a 14 vteřin.

Biatlonisty čeká závod o necelé 2 hodiny později. Start je stanoven na 13:00. Zde je startovní pole více vyrovnané. První se do závodu vydá německý biatlonista Arnd Peiffer. Pouze o 4 vteřiny později vystartuje Michal Krčmář. O další 4 vteřiny později se do závodu přidá i Dominik Windisch. Ve stejnou dobu vystartuje i Julian Eberhard, kterému bronzová medaile unikla o pouhých 7 desetin sekundy.

Ondřej Moravec vyrazí do závodu s číslem 29. Na čelo závodu bude ztrácet 1 minutu a 8 vteřin. Startovat bude jen 4 vteřiny za rakouským biatlonistou Simonem Ederem, což by mu mohlo běžecky jistě pomoci.

Michal Šlesing a Adam Václavík se do stíhačky bohužel nepodívají. Skvěle rozjetý závod si Michal Šlesing pokazil při stojce, kdy čtyřikrát minul. Díky tomu dojel až na 69. příčce. Adam Václavík také čtyřikrát minul (2 na ležce, 2 na stojce) a skončil ještě další 4 místa za Michalem, na 73. pozici. Do stíhačky postupuje vždy jen 60 nejlepších atletů a tak bude Michal s Adamem českému týmu pouze fandit.

Favorit Martin Fourcade si odstřelil naději na medaili již při první položce, kde minul rovnou 3 terče. I přesto doběhl na neuvěřitelném 8. místě, se ztrátou 22 vteřin na vedoucího Němce. Během stíhačky se tedy jistě bude snažit dohnat čelo závodu.

Oba závody můžete sledovat na ČT Sport.

Rychlobruslení - 1500 m

Po 3000 m, které byly na programu v sobotu se rychlobruslení žen vrací na televizní obrazovky. V závodu na 3000 m obsadila Martina Sáblíková nepopulární 4. místo. Výkon to byl však fantastický! Její trenér Petr Novák v rozhovoru řekl, že se čtvrtým místem rozhodně spokojený není. Avšak s časem, za který Martina trať projela ano.

Jelikož Martině vyhovují více dlouhé tratě, na start 1500 m se nepostaví. Česko zde bude reprezentovat Nikola Zdráhalová, která obsadila v závodě na 3000 m patnáctou příčku.

Jak se Vám článek líbil? Ohodnoťte jej.

Hodnotit článek (1-nejhorší, 5-nejlepší)


Dále čtěte:

Na lyže do slunné Itálie - 6 lyžařských středisek pro celou rodinu

Možná se právě rozhodujete, kam byste před koncem sezóny ještě vyrazili na zimní dovolenou. Lyže, pravý sníh, kilometry upravených sjezdovek, žádné čekání ve frontě na lanovku a dech beroucí...

celý článek

Možná se právě rozhodujete, kam byste před koncem sezóny ještě vyrazili na...

celý článek
Fenomén a hlavní favorit na olympijské zlato Martin Fourcade rozdává své medaile dětem

Pětinásobný mistr světa, držitel 6 velkých křišťálových glóbů a 20 malých glóbů. To je bilance nejúspěšnějšího biatlonisty historie. Nemůžeme zapomenout ani na jeho 4 olympijské medaile. V...

celý článek

Pětinásobný mistr světa, držitel 6 velkých křišťálových glóbů a 20 malých...

celý článek

Nejlepší webkamery

NaSvah.cz na instagramu

@nasvah.cz
Partneři: zdroj dat: www.holidayinfo.cz, (c) Sitour CZ www.yr.no