Rozšířené

Světový pohár v biatlonu startuje již dnes ve švédském Östersundu! Jaký je program?

Zdroj: Snímek použit na základě licence od Shutterstock.com

První díl programu světového poháru v biatlonu bude již tradičně v tomto čase hostit švédský Östersund. Nejprve se v neděli na start postaví smíšené dvojice, hned po nich se pak představí smíšená štafeta.

Jak vypadá česká sestava pro nedělní závody?

V singlu (smíšených dovjicích) nás bude reprezentovat zkušený Michal Šlesinger a Jessica Jislová, pro kterou je to premiéra. Na trať vyjíždí již ve 14:15. Ve štafetě poté budeme fandit a povzbuzovat v závodě Evu Puskarčíkovou, Veroniku Vítkovou, Ondřeje Moravce a Michala Krčmáče. Ti se postaví na start v 17:10.

Ani v jedné z těchto disciplín se našim závodníkům v loňském roce nedařilo, ve smíšené štafetě byli 7., ve smíšených dvojicích až 14. Doufejme tedy, že jim letošní start sezóny dopadne lépe.

Gabriela Koukala do žádného ze závodů v Östersundu nenastoupí.

Další program v Östersundu

Po dvoudenní volnu bude program v Östersundu pokračovat ve středu v 17:15 vytrvalostním závodem žen, v loňském roce zde byla z žen nejlepší Veronika Vítková (9. místo). Ve čtvrtek pak ve stejný čas závodem mužů, kde si nejlépe vedl Ondřej Moravec (17.).

Pátek bude patřit sprintu žen, zde bude svůj triumf z loňského roku obhajovat Marie Dorinová Haberová. Start závodu je v 17:45. Gabriela Koukalová své 3. místo z tohoto závodu bohužel kvůli vleklému zranění lýtek nebude moci obhájit.

V sobotu bude ve 14:45 vidět souboj mužů ve sprintu, kde loni suverénně kraloval Martin Fourcade. Závodní týden v Östersundu pak zakončí v neděli oba stíhací závody, nejprve v 13:15 žen (opět bez G. Koukalové, která v loňském roce vyhrála) a o dvě hodiny později mužů, kde byl Michal Krčmář po nádherné stahovací jízdě 7. (z 33. místa po sprintu)!

Program závodů Světového poháru v biatlonu ve švédském Östersundu
Program závodů Světového poháru v biatlonu ve švédském Östersundu
Zdroj: NaSvah.cz

Jak se Vám článek líbil? Ohodnoťte jej.

Hodnotit článek (1-nejhorší, 5-nejlepší)


Dále čtěte:

Kam vyrazit o víkendu na lyže? Nastavte si náš newsletter a dostávejte pravidelné informace ze svahu!

Pro tuto lyžařskou sezónu jsme si pro vás připravili jednu vychytávku. A to pravidelný týdenní report o aktuální situaci ve ski areálech vašeho výběru. Upozorníme vás také emailem, kdy ski areál na...

celý článek

Pro tuto lyžařskou sezónu jsme si pro vás připravili jednu vychytávku. A to...

celý článek
Ski areál Kopřivná modernizuje středisko a zařazuje se tak mezi špičkové areály v Čechách

Ski areál Kopřivná investovala nemalou sumu do modernizace a rozšíření areálu. Vetší investice, které započaly v roce 2007 nyní dosáhly svého vrcholu, když se ve středisku rozhodli postavit novou...

celý článek

Ski areál Kopřivná investovala nemalou sumu do modernizace a rozšíření areálu....

celý článek

Nejlepší webkamery

NaSvah.cz na instagramu

@nasvah.cz
Partneři: zdroj dat: www.holidayinfo.cz, (c) Sitour CZ www.yr.no