Rozšířené

Ski areál Kopřivná modernizuje středisko a zařazuje se tak mezi špičkové areály v Čechách

Upravená sjezdovka ve ski areálu Kopřivná
Upravená sjezdovka ve ski areálu Kopřivná
Zdroj: Ski areál Kopřivná

Ski areál Kopřivná investovala nemalou sumu do modernizace a rozšíření areálu. Vetší investice, které započaly v roce 2007 nyní dosáhly svého vrcholu, když se ve středisku rozhodli postavit novou lanovku, která vás dostane rychle na vrchol, ochrání vás před sněžením a měkké kožené černočervené sedačky vám zajistí komfortní jízdu. Letos zde také vznikla nově dokonce skoro kilometrová červená sjezdovka. A tak se ski areál otevírá i náročnějším lyžařům.

Resort pod Pradědem, jak se ski areálu také říká nepatřil vždy mezi špičku lyžařských středisek u nás. Ještě před 10 lety zde existoval vlek, jemuž nejméně jednou denně spadlo lano. Jenže s novým vedením a po rekonstrukci hotelu a jeho zázemí přišly investice do samotného areálu. Začalo to právě výměnou poruchového starého vleku, kdy zde místo něj vznikla kotva.

Kotva která byla vybudována místo starého poruchového vleku
Kotva která byla vybudována místo starého poruchového vleku
Zdroj: Ski areál Kopřivná

„Trvalo nám několik let, než jsme pochopili o čem vlastně podnikání na horách je a že nikdo nepřijíždí na hory proto, aby tady v sebelepším ubytování jen přespal, ale proto, aby si užil aktivní odpočinek. Ubytování pro většinu návštěvníků je vlastně jen nezbytnost a představuje svým způsobem náklady navíc.“ říká Karel Ležatka.

A tak započali s dalším rozvojem areálu.

Den ve ski areálu si užijí začátečníky i pokročilý lyžaři
Den ve ski areálu si užijí začátečníky i pokročilý lyžaři
Zdroj: Ski areál Kopřivná

V roce 2012 se podařilo ski areálu vytvořit sjezdovku, která je dlouhá 1,3 kilometru a pořídili čtyřsedačkovou lanovku prémiové značky Leitner. Vzhledem k tomu, že se jednalo o modrou sjezdovku, která je vhodná pro začátečníky, začal ski areál pracovat i na dětské zóně, kde najdete pohyblivý pás, který sjednodušuje výuku malých závodníků.

Dětský park zaručuje, že se děti při lyžování baví
Dětský park zaručuje, že se děti při lyžování baví
Zdroj: Ski areál Kopřivná

Kromě dětské zóny zde najdete i další atrakce pro děti, pokud již budou unavení z lyžování. Zajděte s nimi na snowtubing, na skákací hrad, skluzavku, trampolíny, průlezky a další atrakce. Případně můžete využít sáňkovací a bobovací svah, který je oddělený od toho lyžařského.

Bobová či sáňková dráha je oddělena od lyžařské části
Bobová či sáňková dráha je oddělena od lyžařské části
Zdroj: Ski areál Kopřivná

Nová sjezdovka

Sezóna 2017/2018 ve ski areálu Kopřivná láká nově i pokročilejší lyžaře. Nová červená sjezdovka je skoro 1 km dlouhá. Navíc odlehčí modré sjezdovce, kde se již nebude kumulovat o víkendech tolik lyžařů. Na nové sjezdovce najdete také reflektory, které umožňují večerní lyžování.

Nová sjezdovka je také vybavena zasněžovacím zařízením a tak se můžeme těšit na brzké ježdění!

Ve středisku se upravují sjezdovka dvakrát denně
Ve středisku se upravují sjezdovka dvakrát denně
Zdroj: Ski areál Kopřivná

Nová lanovka

Nová i původní modrá sjezdovka získavají novou lanovku pro vývoz na vrchol. Na cestě na horu strávíte pouhé 3 minuty, což je zhruba dvojnásobná rychlost oproti dřívější lanovce. Zařízení je vybaveno moderním odpojitelným systémem, umožňujícím téměř astavení sedaček ve stanicích a tedy komfortní nástup a výstup cestujících, především dětí a snowboardistů. Jedná se o nejmodernější lanovku u nás!

Výstavba nové lanovky ve ski areálu
Výstavba nové lanovky ve ski areálu
Zdroj: Ski areál Kopřivná

A teď menší vychytávka. Spodní stanice je vybavená pásem se speciálním zařízením, které si dokáže změřit výšku pasažérů a operavně přizpůsobením výšky podesty vysadit do sedačky i menší děti.

A co rozšíření parkoviště?

Kdo dřív přijde, ten lyžuje. Ski areál se rozhodl nerozšiřovat stávající parkoviště s rozšířením ski areálu. Odůvodnil to tím, že nechce, aby byl ski areál přeplněný a jejich návštěvníci si dobře zalyžovali. Vyjádřil se k tomu sám Libor Petrů, vedoucí lyžařského střediska: „U nás platí,že pokud v areálu zaparkujete, tak si také dobře a bez zbytečného čekání zalyžujete. Pokud již místo k parkování není, lze využít nabídky dalších pěti areálů v téže obci Malá Morávka v části Karlov, které jsou také vybaveny sedačkovými lanovkami.“

Přihlašte se k odběru našeho newsletteru a dostávejte aktuální informace z vámi vybraných středisek do emailu!

Jak se Vám článek líbil? Ohodnoťte jej.

Hodnotit článek (1-nejhorší, 5-nejlepší)

Počet hodnocení: 5 | Průměrné hodnocení: 4.80

Nejlepší: 5 | Nejhorší: 4


Dále čtěte:

Světový pohár v biatlonu startuje již dnes ve švédském Östersundu! Jaký je program?

První díl programu světového poháru v biatlonu bude již tradičně v tomto čase hostit švédský Östersund. Nejprve se v neděli na start postaví smíšené dvojice, hned po nich se pak představí...

celý článek

První díl programu světového poháru v biatlonu bude již tradičně v tomto čase...

celý článek
Co vše pořídit dítěti, když s ním jedete na lyže

Blíží se Black Friday a vy máte tak možnost zakoupit výbavu pro děti levněji než obvykle. Co všechno potřebuje malý lyžař na svahu? Dali jsme pro vás naše zkušenosti do hromady a sepsali pár...

celý článek

Blíží se Black Friday a vy máte tak možnost zakoupit výbavu pro děti levněji...

celý článek

Nejlepší webkamery

NaSvah.cz na instagramu

@nasvah.cz
Partneři: zdroj dat: www.holidayinfo.cz, (c) Sitour CZ www.yr.no