Rozšířené

Tipy na vánoční dárky pro lyžaře a snowboardisty

Zdroj: Snímek použit na základě licence Shutterstock.com

Je tu třetí adventní neděle a Vánoce jsou tak už na dosah. Někteří z nás již máme vánoční dárky nakoupené. Někteří i zabalené. Někomu chybí posledních pár kousků a někdo ještě ani nezačal. Právě pro ty, kteří si stále lámou hlavu, co darovat, přinášíme několik tipů na praktické dárky.

Malé dárky

Šátky, čelenky, tunely

Jsou věci, které se ve výbavě lyžaře, prknaře i běžkaře nikdy neztratí. A to jsou různé čelenky, tunelové šátky či klasické šátky. Především tunely jsou jako multifunkční šátky velmi oblíbené a v podstatě jich nikdy není dost. Jeden na krk, druhý jako čepici na hlavu. Po obědě vyměnit, protože sněžilo a šátek je mokrý… Pořídíte je v každém obchodě se sportovním vybavením.

Ponožky

Být v teple je důležité pro suprový zážitek z hor. Proto můžete do taštičky s dárkem přidat i ponožky do lyžáků či snowboardových bot. Konec konců, ponožky od Ježíška musí být každý rok! Pokud máte teenagera, jistě bude mít radost ze značkových ponožek od skejťáckých a prknařských značek Burton, Quicksilver/Roxy, Nitro, Ride, Funstorm, Nugget… velmi kvalitní koupíte i od jiných značek z obchodů s outdoorovým vybavením. Důležité je však zakoupit tam, kde se na lyžařské či sportovní vybavení specializují, jinak nemusí být kvalitní a na svahu může být zima. Hodí se i teplé ponožky uštrykované od babičky pro večerní posezení u krbu.

Vánoční atmosféru podpoří i veselé vánoční oblečení
Vánoční atmosféru podpoří i veselé vánoční oblečení

Papuče

Doba školky už odbyla a doma nenosíte přezůvky? Při cestě na hory jsou důležitou součástí výbavy a neobejdeme se bez nich. U slečen jsou oblíbené papuče z textilu, které je zahřejí a nejlépe, pokud mají i vtipný či slušivý tvar. U chlapců zabodujete nejspíš spíše s klasikou. Pantoflemi či kroksky. Pokud někomu vyloženě mrznou prsty na nohou, ocení primaloftové papuče.

Thermo prádlo

Na spodních vrstvách by se šetřit rozhodně nemělo. Je důležité, abychom byli na lyžích v teple. Také je důležité, aby tělo mohlo dýchat a korigovat teplotu. Triko s dlouhým i krátkým rukávem a podvlíkačky jsou základním vybavením. Hodí se i funkční mikina. Poslouží, když teploty spadnou hluboko pod nulu.

Rukavice

Není nic horšího, než mokré rukavice. Kolikrát vyměníme i dvoje během jednoho dne. A občas se nám lyžařům stane, že je zapomeneme dát uschnout na topení a druhý den jsou stále mokré. Prostě další rukavice se hodí. Navíc jsou dvě a jednoduše se ztrácí.

Šátky se v lyžařské výbavě nikdy neztratí
Šátky se v lyžařské výbavě nikdy neztratí

Vak na lyže či snowboard a lyžáky

Na převoz lyží ke velice užitečný vak. Lyže se v něm neponičí, nepoškrábou a při cestě z kopce neudělají v autě loužičku. Lyže se vám lépe ponesou a do vaku na snowboard se schová často i lyžařská bunda, kalhoty a další věci na svah. Stejně je to i s vakem na lyžáky. Často toto ve výbavě chybí, jelikož při koupi lyží a všeho dalšího vybavení na obal nezbudou finance či se zapomene objednat.

Hlavní či velké dárky

Vybavení

Koupě lyží a snowboardu a veškerého vybavení je již větší položka, kterou si musíme dobře rozmyslet. Nicméně byste nwměli nikdy kupovat vybavení bez obdarovávaného. Ať už u dětí, teenagerů či dospělých. Proč? Kromě vzhledu prkna a lyží, které je důležité pro mladé, nemusíte přesně vědět, co daný člověk potřebuje. Existuje několik typů lyží i snowboardů. Samostatou položkou jsou boty, které si musíme vždy vyzkoušet. Boty mu musí být dítěti pohodlné a musí se v nich cítit dobře! A tak, i když víte výšku a váhu dítěte, nekupujte lyžičky bez něj.

Pokud chcete své blízké překvapit, stačí, když si vyrobíte poukaz na koupi lyží či jiného vybavení a zajdete jej vybrat po Vánocích.

Poukaz na výuku lyžování

Ať už pro vaší vnučku či vnuka, dceru či syna, nebo manželku či manžela. Pokud máte rádi hory a rádi lyžujete a chcete vyrazit na lyže i s ostatními rodinnými příslušníky, partnery či kamarády, kteří zatím nelyžují, je tento dárek přímo pro ně! I ti, kteří již obstojně lyžují, mohou dle pilovat svojí techniku a posouvat své lyžařské dovednosti.

Výuka na lyžařských simulátorech ve Freestyle Kolbenka
Výuka na lyžařských simulátorech ve Freestyle Kolbenka

Pokud jste z Prahy a okolí, můžeme doporučit lyžařské simulátory, které jsou pro výuku či rozlyžování naprosto ideální. Instruktor vidí na svého žáka po celou dobu. Sami se začínající lyžaři či prknaři vidí v zrcadle. Nepotřebují své vlastní vybavení. Na místě dostanou zapůjčené lyže, boty, hůlky, snowboard…(v ceně poukazu). Sami jsme tyto simulátory vyzkoušeli a jízda na nich je podobná jízdě na sjezdovce. Poukaz na jednu hodinu lyžování s lektorem vás vyjde na 699 Kč. K naučení samozřejmě jedna hodina nestačí a tak se podívejte na jednotlivé balíčky, které jsou v nabídce. Voucher můžete zakoupit v e-shopu Freestyle Kolbenka.

Ski pasy

Dražší alternativou již pro ty, kteří lyžují může být roční skipas ve středisku, které je k vám nejblíže. Roční skipasy nenabízejí všechna střediska, ale většina těch větších ano. Koupit je můžete přímo na stránkách areálu, výjimečně je nutné zakoupit skipas přímo na pokladně střediska.

Darujte čas

Ať to zní jakkoliv divně, je pravdou, že se všichni za něčím honíme a volného času máme málo. Ať už je to kvůli tomu, že zůstáváte v práci přesčas nebo proto, že musíte umýt okna. A proč tedy někomu ten čas nedát.

Slibte, že budete mít nádobí. Že budete týden vařit večeře, posekáte trávník,… Nápadům se meze nekladou a druhého to jistě potěší.

Také můžete věnovat svůj čas tak, že strávíte s dotyčným více času a více. Půjdete na lyže, snowboard nebo třeba jen na pěknou zimní procházku do hor.

Věnujte čas, který strávíte spolu
Věnujte čas, který strávíte spolu
Zdroj: Snímek použit na základě licence Shutterstock.com

Máte tipy na další dárky? Dejte nám tipy do komentářů, ať se můžeme my i ostatní inspirovat!

Jak se Vám článek líbil? Ohodnoťte jej.

Hodnotit článek (1-nejhorší, 5-nejlepší)


Dále čtěte:

Největší lyžařské údolí na světě? To je s 515 km sjezdovek rakouský Zillertal!

Jen 5 hodin jízdy z Prahy se nachází lyžařská oblast Zillertal, která se pyšní titulem největší lyžařské údolí na světě. Celkem zde naleznete 515 km sjezdovek, což je přibližně stejná...

celý článek

Jen 5 hodin jízdy z Prahy se nachází lyžařská oblast Zillertal, která se pyšní...

celý článek
10 tipů pro lyžaře, kteří si chtějí užít den na sjezdovce

Znáte to, vyrazíte na hory s úmyslem si to užít, ale občas to není ono. Co udělat pro to, abyste ze dne na sjezdovce mohli vytěžit maximální radost?

celý článek

Znáte to, vyrazíte na hory s úmyslem si to užít, ale občas to není ono. Co...

celý článek

Nejlepší webkamery

NaSvah.cz na instagramu

@nasvah.cz
Partneři: zdroj dat: www.holidayinfo.cz, (c) Sitour CZ www.yr.no