Rozšířené

ZOH 2018: Program sedmého dne je pro české sportovce nabitý. Koho uvidíme?

Eva Samková při triumfu v Sochi
Eva Samková při triumfu v Sochi
Zdroj: Profimedia.cz

Zítra nás čeká spousty fanouškovské práce! Na start se totiž postaví Martina Sáblíková, ve své nejsilnější disciplíně - 5 000 m. Uvidíme také obhájkyni zlata ze Sochi Evu Samkovou. Michal Březina zatančí na ledě svůj krátký program. Dále nás čeká i obří slalom muži i 15 km volně v běžeckém lyžování.

Snowboardcross

Jako první se na start postaví ve 2 ráno našeho Eva Samková spolu s Vendulou Hopjakovou. Ty čeká první kvalifikace. Zlatá Eva se Sochi bude obhajovat svůj olympijský titul. Nováček na olympijských hrách Vendula Hopjaková, ale nikoliv ve SBX, má za cíl probojovat se do finále. Držme jim tedy palce! Eva Startuje s číslem 16. Vendy má poslední startovní číslo 26.

Zatímco kvalifikace se jedou ve 2 ráno, finále SBX je poté naplánováno na 4:56 hodin CET. Oba přímé přenosy můžete sledovat na ČT Sport.

Snowboardcrossový kolega Jan Kubičík se dnes při svých premiérových olympijských hrách probojoval do osmifinále!

Krasobruslení - krátký program

Ve stejný čas jako snowboardcross začíná i krasobruslení, kde uvidíme Martina Březinu. Ten přijde na řadu jako třináctý a bude bruslit na hudbu Kodo (Japonské bubny). Ve své jízdě předvede čtverný salchow, trojitý axel, fly sit spin, trojitý flip v kombinaci s trojitým toeloopem. Jeho program bude mít také stepovou sekci.

Krasobruslení ČT Sport bohužel v přímém přenosu vysílat nebude. Záznam si však můžete pustit v 9:30.

Obří slalom mužů

Ve 3 hodiny ráno nás čeká obří slalom mužů. Jako první uvidíme s číslem 46 Ondřeje Berndta. Ten odjede závod i se zlomeným palcem. Nehoda se mu stala během středečního tréninku. Hned po něm se na trať s číslem 47 vydá Jan Zabystran. Následovat s číslem 48 bude Jan Hudec. Poslední s českého kvarteta Jan Forejtek bude startovat s číslem 74.

Obří slalom můžete sledovat na ČT Sport od 3:25.

Bežecké lyžování - 15 km volně

Na trať se zítra vydají i čeští běžkaři. Patnáct kilometrů volnou technikou je čeká v 7 hodin našeho času. Znovu se bude jednat o čtveřici. Hned s číslem 1 vyjede na 15 kilometrovou trať Michal Novák. S číslem 6 ho bude následovat Ales Razym. Martin Jaks, který se umístil v TOP 10 při skiatlonu se vydá do závodu s číslem 39. Petr Knop vystartuje s číslem 55.

Běžecké lyžování můžete sledovat živě na ČT Sport.

Rychlobruslení - 5000 km

Martina Sáblíková je držitelkou světového rekordu právě při závodu na 5 km. Je to její nejsilnější disciplína a jistě se bude rvát o tu nejcennější medaili. Závodit bude v poslední rozjížďce. Jak již trenér Novák podotknul, led stárne a jet v poslední dvojici není ideální. Nicméně přejme Martině dosti sil!

Rychlobruslení můžete sledovat od 12:00 na ČT Sport.

Jak se Vám článek líbil? Ohodnoťte jej.

Hodnotit článek (1-nejhorší, 5-nejlepší)

Počet hodnocení: 18 | Průměrné hodnocení: 2.22

Nejlepší: 4 | Nejhorší: 1


Dále čtěte:

Jak zatočit se strachem na sjezdovce

Jako instruktorka se setkávám s různými typy klientely. Jedním z nich jsou dámy, které lyžovaly před 20 lety, maminky, které se na lyže rozhodly postavit, aby mohly později lyžovat se svým dítětem, či...

celý článek

Jako instruktorka se setkávám s různými typy klientely. Jedním z nich jsou dámy,...

celý článek
Pravidla hokeje: Naše hokejisty dnes čeká první soupeř. Kdo nastoupí v barvách České republiky?

Hokej. U Čechů asi nejoblíbenější disciplína ze všech. Disciplína, která dokáže sjednotit národ, který potom fandí jako jeden muž! Soutěž má dvě větve – mužský turnaj a ženský turnaj....

celý článek

Hokej. U Čechů asi nejoblíbenější disciplína ze všech. Disciplína, která...

celý článek

Nejlepší webkamery

NaSvah.cz na instagramu

@nasvah.cz
Partneři: zdroj dat: www.holidayinfo.cz, (c) Sitour CZ www.yr.no