Rozšířené

Nespočet sportovních aktivit láká na Lago di Garda aktivní i rekreační sportovce

Lago di Garda je rájem nejen pro cyklisty
Lago di Garda je rájem nejen pro cyklisty
Zdroj: Snímek použit na základě licence Shutterstock.com

Lago di Garda, největší italské jezero, se nachází na severu země v oblasti Trentino a ročně přiláká až 5 milionu náštěvníků díky svým skvělým klimatickým podmínkám pro sport i odpočinkovou dovolenou, úžasnému prostředí a neporušené přirodě! Stejně jako každý rok, letos přilákalo i nás.

Odjezd jsme si naplánovali na konec srpna, protože koncem prázdnin je voda nejteplejší, lidí ubývá a camp se vyprazdňuje. (Nutno říci, že k ubytování v námi vybraném a vyzkoušenem kempu je potřeba provést rezervaci nejpozději půl roku dopředu!)

Plně naloženi - se surfem, plachtami, rakví na střeše a s koly na nosiči za autem - jsme vyjeli asi v 21 hodin na cca 10 hodinovou noční cestu do evropské surfařské metropole, Torbole. Noční cesta přes Mnichov proběhla bez problému a v sedm ráno nás v Nago-Torbole přivítal výhled na jezero!

Windsurfing

Jezero je po obou stranách uzavřeno mezi vysokými a prudkými stěnami hor, díky kterým dochází k soustřeďení proudění ohřátého a studeného vzduchu, jedná se o unikátní termiku. Proto je zde téměř jistota foukáni větru, toho využívají v severní (Torbole) a východní (Malcesine) části windsurfeři a na západní (Limone sul Garda) kiteři.

V Torbole se nachází pobočka místní známé školy a půjčovny surfařskeho a kitoveho vybavení. Krom toho si zde můžete půjčit kajak, padleboard i kolo.

MTB

Stejně jako mezi surfery i mezi bikery je Garda vyhlášeným letoviskem. Vede zde nespočet bikerských tras, které, nutno říci, nejsou pro padavky. Stoupání s převýšením 1500m nejsou výjimkou, ovšem odměnou jsou krásné výhledy na jezero a technické sjezdy, které nadchnou ne jednoho milovníka adrenalinu.

Ale kdyby se mezi vámi našel někdo pohodlnější, nebo si někdo do programu dovolené zařadil výletů více, je možné vždy využít bike-shuttle-cyklobus, který vás podle jízdního řadu vyveze za symbolické ceny k nejvyhledávanějším cílům jako je např. Lago di Ledro či Lago di Tenno.

V okolí Lago di Garda se nachází i krásné jezero Lago di Tenno
V okolí Lago di Garda se nachází i krásné jezero Lago di Tenno
Zdroj: Tereza Cimrmanová

Turistika a ferraty

Mapu, mapu a zase mapu! Není nic snadnějšího než se na více či méně značených trasách okolo Gardy ztratit. Gardu obklopuje opravdu spletitá síť turistických cest a italské značení je, řekneme, místy zmatené. Ale když už trefíte cestu ke svému cíli, odmění vás často úžasný výhled na jezero a italská městečka nebo panorama dolomit.

Výhled na Lago di Garda z Monte Baldo
Výhled na Lago di Garda z Monte Baldo
Zdroj: Snímek použit na základě licence Shutterstock.com

Sledujte náš Facebook. Právě pro vás připravujeme turistické a cyklistické trasy na Gardě! I se zaznamenanou trasou v mapě, abyste se neztratili!

Jak se Vám článek líbil? Ohodnoťte jej.

Hodnotit článek (1-nejhorší, 5-nejlepší)

Počet hodnocení: 19 | Průměrné hodnocení: 2.42

Nejlepší: 5 | Nejhorší: 1


Dále čtěte:

3 cyklistické trasy v okolí Lago di Garda, které zvládnou i méně zdatní cyklisti

Lago di Garda je rájem nejen windsurferů, horolezců a turistů. Na své si zde přijdou i cyklisté, hlavně tedy bikeři. Garda a její blízké okolí nabízí širokou škálu možností, od nejjednodušších...

celý článek

Lago di Garda je rájem nejen windsurferů, horolezců a turistů. Na své si zde...

celý článek
Ride2sCool: Do školy na kole je cool!

Ráno se probudit, popadnout kolo a vyrazit ven. Každý den. Dokud bude přát počasí, tak si právě tato rána i odpoledne budou užívat děti v Olomouci. Od 18. září do poloviny listopadu budou každé...

celý článek

Ráno se probudit, popadnout kolo a vyrazit ven. Každý den. Dokud bude přát...

celý článek

nejnovější články

Trendy turista - co si vzít na sebe, abychom spojili trendy vzhled a funkčnost?

Komerční sdělení

Jestli-že máte rádi výlety do přírody a do hor, jistě víte, že to bude chtít i kvalitní oblečení a obuv. Zvolit si pak můžete i stylové sportovní módní...

Jak se vybavit na výlet do kopců, když se venku ochladí

Milujete horskou turistiku a chcete si pohyb na čerstvém vzduchu...

Zajímá vás, jak naučit děti na in-linech? Držení těla v předklonu je základem potřebné stability

Máte v blízkosti bydliště in-linovou dráhu nebo jednoduše milujete...

Chystáte se na horskou turistiku s dítětem na zádech? Poradíme vám, jak se připravit

Rádi šlapete po horách a najednou už na to nejste sami? Děti...

Další články

NaSvah.cz na instagramu

@nasvah.cz
Partneři: zdroj dat: www.holidayinfo.cz, (c) Sitour CZ www.yr.no