Rozšířené

5 míst, kde si užijete ten nejlepší snowtubing

Snowtubing v Česku
Snowtubing v Česku
Zdroj: shutterstock.com

Lyžařská střediska každoročně rozšiřují svou nabídku aktivit, aby si mohli vybrat i ti nejnáročnější milovníci zimních sportů. Stále oblíbenější alternativou k běžnému lyžování a snowboardingu je zábava s názvem snowtubing. Kam byste měli v Česku vyrazit, pokud si chcete vychutnat tu nejlepší jízdu na nafukovacích kruzích? To se dočtete v našem článku.

Na snowtubingových drahách se skvěle vyřádí děti, ale i dospělí. Jedná se o skvělý adrenalinový zážitek, nafukovací duši totiž nejde nijak ovládat. Sportovcům ovšem nehrozí žádné nebezpečí. Dráhy mají tvar koryta a jezdci z nich nemůžou nikam vyletět. Mají navíc takový sklon, který vás sám zpomalí do bezpečné rychlosti a na konci je speciální dojezdový brzdný úsek.

V České republice dnes najdete velký počet zajímavých snowtubingových drah. Velké ski areály nabízí i několikasetmetrové tratě, kratší dráhy jsou ale k dispozici i u menších zimních středisek. Ve většině případů je k dispozici také vlek nebo speciální lano, které vás po nasednutí do nafukovací duše vyveze nahoru na kopec.

Sněhový tobogán v Kunčicích

Ski areál Kunčice se rozkládá v nadmořské výšce 650‒850 metrů v oblasti Králického Sněžníku. Je ideální pro rodiny s dětmi i nenároční lyžaři, pro které je připraveno 4,5 kilometru upravených sjezdovek. Kromě toho si mohou užít také adrenalinový zážitek v podobě jízdy speciálním sněhovým tobogánem. Nahoru vás vytáhne vlek, dolů pak vede 300 metrů dlouhá trať s několika klopenými zatáčkami a klidným dojezdem do roviny.

Snowtubing ve Špindlerově Mlýně

Pokud vám stačí kratší dráhy, vyřádíte se také ve ski areálu Špindlerův Mlýn, který milovníkům zimních sportů nabízí 27 kilometrů kvalitně upravených sjezdovek, moderní vyhřívané lanovky i několik snowtubingových tratí. První z nich je umístěna v SnowKidz dětském parku v blízkosti dojezdu modré sjezdovky na Medvědíně. Dětem je zde k dispozici nejen snowtubingová dráha, ale také pojízdný koberec a spousta dalších pomůcek pro výuku lyžování.

Snowtubing Park najdete v samém centru Špindlerova Mlýnu, díky čemuž je skvěle dostupný autem, pomocí skibusu nebo na lyžích. Koryto měří téměř 200 metrů a na osvětlené dráze nabízí také možnost speciálních večerních jízd. Pokud se navíc chcete blýsknout mezi svými známými, můžete si tuto dráhu pronajmout také pro soukromé i firemní akce.

Snowtubingová novinka

Dráha v Janských Lázních byla otevřena teprve v zimní sezóně 2017/2018, určitě ale stojí za vyzkoušení. Najdete ji v LIVE parku Formánky nedaleko Hospůdky na Formánkách. Na start vás vyveze pojízdný koberec a dolů se poté spustíte po téměř 180 metrů dlouhé trati. Snowtubing si můžete užít během dne, dráha je však uměla osvětlena také pro večerní zábavu. Cena pěti jízd je 200 korun, za deset jízd zaplatíte o sto korun více.

Tři dráhy na Benecku

Oblíbenou zábavu pro malé i velké můžete provozovat také ve ski areálu Benecko. Snowtubing Park Zvon, který najdete u centrálního parkoviště, návštěvníkům nabízí dvě upravené dráhy, z nichž každá měří 150 metrů. Kromě toho je zde k dispozici také občerstvení. Druhou možností je 150 metrů dlouhá snowtubingová dráha, kterou najdete v blízkosti chalupy U Jeriů.

Zimní radovánky v Božím Daru

Ski areál Boží Dar se od sezóny 2018/2019 stal součástí jednotného lyžařské komplexu s názvem Nový Skiareál Klínovec. Středisko se rozprostírá v nadmořské výšce 800‒1 135 metrů a nabízí milovníkům zimních sportů celou řadu zajímavých aktivit. K dispozici je šest sjezdovek různých obtížností, skoky pro snowboardisty nebo třeba snowkiting.

Najdete zde ovšem také oblíbenou snowtubingovou dráhu, která se nachází nedaleko Infocentra Boží Dar v lyžařském areálu Novako. Nahoru vás v duši vytáhne speciální vlek. Poté si můžete užít krásný výhled na kopec Špičák a sami se spustit tobogánem dolů. Mezi jednotlivými jízdami si také můžete zkrátit čekání v místním bufetu a pro děti je připraveno dětské hřiště.

Jak se Vám článek líbil? Ohodnoťte jej.

Hodnotit článek (1-nejhorší, 5-nejlepší)

Počet hodnocení: 1 | Průměrné hodnocení: 5.00


Dále čtěte:

Tragédie na lanovkách. Které poruchy a nehody patří k nejhorším v historii?

Přemýšlíte během jízdy lanovkou nad tím, zdali byste přežili pád dolů? Nebojte, nejste paranoidní, jen počítáte s možností, která je možná nepravděpodobná ale rozhodně ne nemožná. K poruchám...

celý článek

Přemýšlíte během jízdy lanovkou nad tím, zdali byste přežili pád dolů?...

celý článek
5 netradičních zimních sportů, které vám vženou adrenalin do žil

Milujete pohled na zasněžené vrcholky hor, ale představa upravených sjezdovek vás nechává naprosto v klidu? Nevadí. Hory nabízejí mnohem více než jízdu po vytyčených tratích. Podívejte se na přehled...

celý článek

Milujete pohled na zasněžené vrcholky hor, ale představa upravených sjezdovek vás...

celý článek

Nejlepší webkamery

NaSvah.cz na instagramu

@nasvah.cz
Partneři: zdroj dat: www.holidayinfo.cz, (c) Sitour CZ www.yr.no