Rozšířené

Olympiáda je tu! Na co se můžeme těšit první den?

Eva Puskarčíková při závodě na 7,5 km v Sochi
Eva Puskarčíková při závodě na 7,5 km v Sochi
Zdroj: Snímek použit na základě licence Shutterstock.com

Zimní olympijské hry jsou po čtyřech letech zpět! Hned první den se můžeme těšit na biatlon, skoky na lyžích či běžecké lyžování. Jelikož se hry odehrávají v Korei, musíme počítat s 8 hodinovým rozdílem. Z tohoto důvodu se koná mnoho závodů v noci či brzo ráno našeho času. Kdy se čeští sportovci postaví na start?

Snowboarding - Slopestyle

Muži se postaví na start již v brzkých ranních hodinách. První rozjížďka (heat 1) se postaví na start již ve 2:00. Náš Petr Horák byl zařazen do druhé rozjížďky. Ta startuje o tři hodiny déle v 5:00. Run 2 je poté na programu o přesně 47 minut později.

Na slopestyle se v televizi můžete dívat na kanálu Eurosport 1.

Běžecké lyžování - Skiatlon

Skiatlon testuje běžce jak v klasickém běžkařském stylu, tak i ve freestylu. Závod je tedy rozdělen na 2 části vždy po 7,5 kilometrech. Na start se postaví 5 našich běžkařek - Kateřina Beroušková, Petra Nováková, Barbora Havlíčková, Patra Hynčicová a Kateřina Grohová. Startuje se v 8:15 našeho času.

Běžecké lyžování naladíte na ČT Sport.

Saně - jednotlivci

Ondřeje Hymana čekají první 2 jízdy v 11:10 našeho času na Eurosportu. V závodech na saních mají sportovci vždy 4 pokusy, přičemž se všechny časy sčítají a závodník s nejnižším součtem se stává vítězem. Přečtěte si kompletní pravidla tohoto sportu a nezapomeňte Ondřejovi a i ostatním sáňkařům zítra před polednem fandit!

Biatlon - Sprint

Pro českého diváka je aktuálně biatlon jedním z nejvíce sledovaných sportů. Na start se postaví 5 žen v českých barvách - Markéta Davidová, Jessica Jislová, Eva Puskarčíková, Veronika Vítková a Veronika Zvařičová. Veronice Vítkové se na poslední zastávce SP velmi dařilo a jistě si zvedla sebevědomí. Zapněte tedy své počítače či televizory ve 12:15 našeho času!

Biatlon můžete sledovat na ČT Sport či na Eurosportu. Záznam tohoto závodu je na ČT sport naplánován na 20:00.

Rychlobruslení - 3000 m

Dalšími ženami reprezentující české barvy bude Martina Sáblíková a Nikola Zdráhalová. Obě se postaví na start ještě o 15 minut dříve jak české biatlonistky, tedy ve 12:00. Martina má již z této disciplíny 2 olympijské medaile. A to jak tu nejdražší zlatou, tak i jednu stříbrnou. Přidá další do sbírky?

Rychlobruslení a biatlon se překrývají a tak se na rychlobruslení dostane na několik minut před začátkem biatlonu a poté se k němu vrátíme po skončení biatlonu na kanálu ČT Sport. Záznam pak bude odvysílán ve 21:25.

Skoky na lyžích - střední můstek

S číslem 22 nás bude reprezentovat Roman Koudelka. S číslem 3 poté Viktor Polášek. Další naši 2 skokani se bohužel nedostali přes kvalifikaci a tak je ve finále neudivíme. Skoky startují ve 13:35 a je možné je sledovat od 14:00 na ČT Sport.

Jak se Vám článek líbil? Ohodnoťte jej.

Hodnotit článek (1-nejhorší, 5-nejlepší)

Počet hodnocení: 60 | Průměrné hodnocení: 3.30

Nejlepší: 5 | Nejhorší: 1


Dále čtěte:

České i světové rychlobruslařské hvězdy: Koho sledovat při závodech?

Dnes nám startují první závody v rychlobruslení. Ženy Martina, Ireen, Claudia či mladičká Nikola se postaví na start již ve 12:00. Jaký je jejich příběh?

celý článek

Dnes nám startují první závody v rychlobruslení. Ženy Martina, Ireen, Claudia či...

celý článek
Fair play není jen pojem aneb 9 příběhů, které vás vezmou za srdce

Získat skvělý výsledek na vrcholových akcích je sen každého sportovce. Jsou ale i ti, kteří nezapomínají, co je fair-play. Gesto fair play jsme viděli například u Darji Domrachevy ve stíhacím závodě...

celý článek

Získat skvělý výsledek na vrcholových akcích je sen každého sportovce. Jsou ale...

celý článek

Nejlepší webkamery

NaSvah.cz na instagramu

@nasvah.cz
Partneři: zdroj dat: www.holidayinfo.cz, (c) Sitour CZ www.yr.no