Rozšířené

Trendy turista - co si vzít na sebe, abychom spojili trendy vzhled a funkčnost?

Komerční sdělení

Trendy turista
Trendy turista
Zdroj: NDAB Creativity / Shutterstock.com

Jestli-že máte rádi výlety do přírody a do hor, jistě víte, že to bude chtít i kvalitní oblečení a obuv. Zvolit si pak můžete i stylové sportovní módní doplňky. Na následujících řádcích si tak povíme, podle čeho outfit do terénu vybírat, abychom byli nejen trendy, ale abychom se cítili i pohodlně. Čtěte a inspirujte se s námi!

Podle čeho bychom měli vybírat turistickou obuv?

Turistické boty mohou mít mnoho podob. Do podhůří a na zpevněné turistické chodníky v horách můžeme zvolit nízké trekingové boty. Do náročnějšího vysokohorského terénu pak turisté ocení i kotníčkové modely turistické obuvi. Boty do hor by pak měly mít dobře odpruženou podrážku, která bude vhodně tlumit dopady chodidel při kontaktu se zemí. Dále by měly trekingové boty disponovat i prodyšným svrškem. Chodidlo musí v turistické botě dýchat. Kvalitní turistické boty pak musí mít i dokonale zarovnaní švy. Nikde nesmí nic trčet a překážet.

Turistická obuv je k sehnání v nejrůznějších módních barvách. V letošní sezóně uděláte nejlépe, vsadíte-li na přírodní nebo na pastelové barvy. Zelené, oříškové nebo tmavě modré boty tak budou dobrou volbou i pro vás. Chybu však neuděláte ani s černou klasikou. Černá je barva univerzální a z módy nevychází. K černé turistické obuvi tak můžete snadno sladit i pestrobarevné funkční oblečení nebo oblečení se vzory a s motivy. Fantazii se meze nekladou. Co se týče vzorů a motivů, budou hrát letos prim ty zvířecí a květinové. Nebojte se při výběru sportovního outfitu experimentovat!

Podle jakých parametrů bychom měli volit funkční oblečení do terénu?

Dámská a pánská móda nabízí turistům nepřeberné množství funkčního oblečení. Letos budou v kurzu zejména legíny nebo trendy cargo kalhoty s praktickými kapsami. K nim pak můžete zvolit pohodlné bavlněné triko nebo upnutější top. Ženy a dívky mohou vybírat mezi módními tank topy. Dámské oblečení může mít na sobě i různé dekorace. Líbit by se vám mohly např. trendy kovové cvočky.

Na turistiku jsou také vhodné teplákové soupravy. Už dávno neplatí, že se jedná jen o oblečení na gauč. Teplákové soupravy jsou k dostání v trendy přírodních a v pastelových barvách. Určitě si mezi stylovými sportovními teplákovkami vyberete tu pravou i vy.

Jaké módní doplňky se budou hodit k našemu sportovnímu turistickému outfitu?

Jestli-že chceme vyšperkovat náš sportovní outfit do posledního drobného detailu, neměli bychom zapomínat ani na stylové módní doplňky. I malý doplněk udělá z obyčejného outfitu dokonalý model. Na turistiku oceníme kvalitní čepici. Vybírat si můžeme kšiltovky nejrůznějšího typu. Letos budou v kurzu zejména stylové truckerky, které mají na zadní straně praktickou síťku. Hlava se vám tak nezapotí ani při vyšších teplotách. Máte-li raději elegantní styl, můžete vsadit na outdoorové klobouky s malou krempou.

Do hor si pak pořiďte i kvalitní sluneční brýle, které vás ochrání před nežádoucími ostrými slunečními paprsky. Volit můžete módní maxi brýle v různých geometrických tvarech. Co třeba vsadit na oblíbené hexagony? V těch jistě zazáříte! Líbit by se vám pak mohly i smart hodinky. Chytré digitální hodinky si sportovci cení zejména pro své užitečné funkce. Na výletech tak můžete měřit nejen vaši zvolenou trasu, ale také si můžete pomocí smart hodinek pouštět hudbu, posílat sms nebo měřit tep.

Jak se Vám článek líbil? Ohodnoťte jej.

Hodnotit článek (1-nejhorší, 5-nejlepší)


Dále čtěte:

Zajímá vás, jak naučit děti na in-linech? Držení těla v předklonu je základem potřebné stability

Máte v blízkosti bydliště in-linovou dráhu nebo jednoduše milujete jízdu na kolečkových bruslích a máte pocit, že přišel čas začít k tomuto koníčku vést i vašeho potomka? Prvním krokem ve výuce...

celý článek

Máte v blízkosti bydliště in-linovou dráhu nebo jednoduše milujete jízdu na...

celý článek
Jak se vybavit na výlet do kopců, když se venku ochladí

Milujete horskou turistiku a chcete si pohyb na čerstvém vzduchu užívat nejenom v létě, ale také na podzim a v zimě? V následujícím článku vám poradíme, co by vám ve vaší výbavě na zimní turistiku...

celý článek

Milujete horskou turistiku a chcete si pohyb na čerstvém vzduchu užívat nejenom v...

celý článek

nejnovější články

Jak se vybavit na výlet do kopců, když se venku ochladí

Milujete horskou turistiku a chcete si pohyb na čerstvém vzduchu užívat nejenom v létě, ale také na podzim a v zimě? V následujícím článku vám poradíme, co by...

Zajímá vás, jak naučit děti na in-linech? Držení těla v předklonu je základem potřebné stability

Máte v blízkosti bydliště in-linovou dráhu nebo jednoduše milujete...

Chystáte se na horskou turistiku s dítětem na zádech? Poradíme vám, jak se připravit

Rádi šlapete po horách a najednou už na to nejste sami? Děti...

Hledáte inspiraci na letní zábavu v horách pro celou rodinu? Co takhle sjezdy na horských koloběžkách?

Nemusíte být nutně příznivci adrenalinových sportů, abyste si...

Další články

NaSvah.cz na instagramu

@nasvah.cz
Partneři: zdroj dat: www.holidayinfo.cz, (c) Sitour CZ www.yr.no