Rozšířené

5 ski areálů nejen v Jeseníkách, které jsou 100% připraveny na sezónu. Jaké novinky letos představí?

Lanovka ve Ski areálu Červenohorské sedlo
Lanovka ve Ski areálu Červenohorské sedlo

Teploty se stále více a více přibližují nule. Na horách již spadly první sněhové vločky. Ski areály už jen čekají na první stabilnější mrazy, aby mohli začít zasněžovat a pustit vleky. Než se však sezóna rozjede, přečtěte si, jaké novinky si pro vás připravili ve ski areálu Červenohorské sedlo, Hlubočky, Dolní Morava, Rališka a Kopřivná.

Ski areál Červenohorské sedlo

Ski areál Červenohorské sedlo je střediskem vhodným především pro rodiny s dětmi a začínající lyžaře vzhledem k počtu modrých sjezdovek. Celý ski areál se rozkládá na dvou svazích, které jsou nově propojeny mostem a tak je možné dostat se na lyžích se severních svahů na ty jižní a obráceně.

Tak jako ostatní ski areály i zde byl rozšířen arzenál sněžných děl a nově se budou zasněžovat všechny severní svahy. Už jen aby začalo mrznout a sněžná děla mohla jet naplno!

Sjezdovka ve ski areálu Červenohorské sedlo
Sjezdovka ve ski areálu Červenohorské sedlo

Ski areál Hlubočky

Kousek od krajského města Olomouc se nachází areál Hlubočky, který má celkem 6 sjezdovek. A to 5 modrých a jednu červenou pro pokročilejší lyžaře. Tyto sjezdovky chce ski areál v nadcházejících letech rozšiřovat.

V letošním roce ski areál vyměnil starší sněžná děla za nové, které jsou výkonější. V areálu mají několik typů děl a již několik let testují, které jsou pro místní klima a svahy nejlepší. Aktuálně je zasněžováno 100 % sjezdovek.

Do tohoto areálu se dostanete do hodiny i pokud bydlíte v Brně. Potěší vás jistě i parkovište, které se nachází ihned u vleku. Překvapí váš možá otevírací doba areálu, který je v provozu celých 12 hodin - od ranních 9 hodin do večerních hodin. Můžete sem tedy vyrazit kdykoliv i během týdne po práci či po škole.

Ski areál Hlubočky
Ski areál Hlubočky

Ski areál Dolní Morava

Ski areál známý ať už svou stezkou v oblacích, snowboardcrossovou tratí či počtem a šířkou sjezdovek s celkovou délkou 9,5 km. Návštěvníkům areálu bude po celou sezónu zdarma skibus, který vám pomůže s přepravou mezi lanovkami a parkovištěm. Právě parkoviště bylo letos rozšířeno o další parkovací místa.

Ski areál má naplánované velkolepé zahájení sezóny, které proběhne již na začátku prosince!

Lyžování ve skiareálu Dolní Morava
Lyžování ve skiareálu Dolní Morava

Ski areál Rališka

Pohodlná dvoumístná sedačka, parkoviště u sjezdovky, zasněžené svahy nebo skipas zdarma pro děti do 6-ti let. To vše na vás čeká ve ski areálu Rališka v Beskydech. Příjemné také může být, že ceny se v tomto ski areálu měnit nebudou!

Ski areál se rozhodl zainvestovat do multifunkční budovy, která je již ve výstavbě a její otevření se plánuje na zimní sezónu 2018/2019. Na jednom místě tak najdete restauraci, půjčovnu lyžařského vybavaní, skiservis, lyžařskou školu, sociální zařízení. Ve stejné budově budou i garáže pro rolby a sněžná děla.

Skiareál Rališka
Skiareál Rališka

Ski areál Kopřivná

Ski areál na západě Jeseníků si připravil pro letošní sezónu velkou novinku. Nechal vybudovat šestisedačkovou lanovku, která je tou nejmodernější svého typu na světě. Dále se rozšířili sjezdovky a opět se vylepšila infrastruktura v areálu.

Kompletní a podrobné infromace o nové lanovce pro vás právě zjišťujeme. Proto nás nezapomeňte sledovat na našich sociálních sítích, kde vás budeme informovat podrobněji o této novince během tohoto týdne!

Přihlašte se k odběru našeho newsletteru a dostávejte aktuální informace z vámi vybraných středisek do emailu!

Jak se Vám článek líbil? Ohodnoťte jej.

Hodnotit článek (1-nejhorší, 5-nejlepší)

Počet hodnocení: 19 | Průměrné hodnocení: 4.11

Nejlepší: 5 | Nejhorší: 1


Dále čtěte:

Jaké existují typy sjezdových lyží?

Pro každého lyžaře se hodí jiný druh lyží. Vybírají se nejen podle toho, jak dobře lyžař jezdí, ale také podle terénu, na kterém se chystá lyžovat. Jiné lyže budou samozřejmě používat...

celý článek

Pro každého lyžaře se hodí jiný druh lyží. Vybírají se nejen podle toho, jak...

celý článek
Proč je důležitá u dětí všestrannost aneb proč se některé děti naučí lyžovat rychleji než jiné?

Zima se nezadržitelně blíží. Spousta rodičů se už teď nemůže dočkat, až to svoje robátko postaví na lyže a budou se společně učit lyžovat. Co ale mohou udělat už teď? Jednoznačně se...

celý článek

Zima se nezadržitelně blíží. Spousta rodičů se už teď nemůže dočkat, až to...

celý článek

Nejlepší webkamery

NaSvah.cz na instagramu

@nasvah.cz
Partneři: zdroj dat: www.holidayinfo.cz, (c) Sitour CZ www.yr.no