Rozšířené

Kam vyrazit v Čechách za snowboardcrossovou tratí?

Snowboardcrossová trať ve ski areálu Dolní Morava
Snowboardcrossová trať ve ski areálu Dolní Morava
Zdroj: Marie Bohůnková

Snowboardcross se rozšiřuje nejen po světě, ale i v Čechách. Je však možnost, aby si takovou trať vyzkoušeli i rekreační jezdci? Je! A hned několik českých skiareálů tuto možnost nabízí.

SBX trať Dolní Morava

Nejlepší a neznámější trať se nachází na Dolní Moravě v Pardubickém kraji. Dříve se jezdilo především na sjezdovce Větrný vrch, ale v posledních letech byla trať přesunuta o kousek dál na sjedovku U Slona. Dolnomoravská trať hostí každý rok minimálně jeden závod Českého poháru, kam dorazí i mnoho jezdců ze zahraničí. Proto si areál tuto trať udržuje a pokud se nekonají závody či soustředění české reprezenatce, mají návštěvníci možnost si ji vyzkoušet. Letos se ale trať bude opět vracet i na sjezdovku Větrný vrch, protože se zde pojedou Zimní olympijské hry dětí a mládeže.

SBX trať ve ski Dolní Morava
SBX trať ve ski Dolní Morava
Zdroj: Marie Bohůnková

SBX trať na Lipně

Dalším velmi navštěvovaným místem je Skiareál Lipno. Tento skiareál je ideální pro rodinné dovolené s dětmi. Nachází se zde spoustu mírných svahů, ale svezou se i zkušení jezdci. Snowboardcrossová trať zde byla postavena poprvé v loňské sezoně. I zde se konal závod Českého poháru. Trať byla díky její krátké délce označena jako sprint. Mírné boule a žádné skoky umožňují vstup do této dráhy i dětem a začátečníkům. Pokud se tedy chcete pouze svézt, je tato dráha ideální. Bohužel vzhledem k nízké nadmořské výšce lipenského areálu sníh nevydrží tak dlouho a ke konci sezony už trať není v tak kvalitním stavu.

Snowboardcrossová trať ve ski areálu Lipno
Snowboardcrossová trať ve ski areálu Lipno
Zdroj: Marie Bohůnková

SBX trať Boží Dar

Boží Dar, který se nachází nedaleko Klínovce vzbudil letos hodně pozornosti. Na relativně mírném svahu v loňské sezoně vyrostla trať, na které se jelo Mistrovství světa juniorů. Musela tedy splnit veškeré požadavky světových rozměrů a to se českým stavitelům povedlo. Po MSJ se na ní jel i vrcholný závod pro české snowboardcrossaře mistrovství České republiky. Trať byla dlouhá a především obsahovala velmi zajímavé technické pasáže, které ocenil každý snowboardcrossař.

SBX trať ve ski areálu Boží Dar
SBX trať ve ski areálu Boží Dar
Zdroj: Marie Bohůnková

Popularita snowboradcrossových tratí vzrůstá, proto se čím dál tím více skiareálů snaží postavit trať i u nich. Tak třeba se letos rozšíří i jinde. Pokud jste ale nikdy nic takového nezkoušeli, inspirujte se a vyražte do některého z těchto areálů.

Přihlašte se k odběru našeho newsletteru a dostávejte aktuální informace z vámi vybraných středisek do emailu!

Jak se Vám článek líbil? Ohodnoťte jej.

Hodnotit článek (1-nejhorší, 5-nejlepší)

Počet hodnocení: 6 | Průměrné hodnocení: 4.17

Nejlepší: 5 | Nejhorší: 1


Dále čtěte:

Jaké existují typy sjezdových lyží?

Pro každého lyžaře se hodí jiný druh lyží. Vybírají se nejen podle toho, jak dobře lyžař jezdí, ale také podle terénu, na kterém se chystá lyžovat. Jiné lyže budou samozřejmě používat...

celý článek

Pro každého lyžaře se hodí jiný druh lyží. Vybírají se nejen podle toho, jak...

celý článek
5 ski areálů nejen v Jeseníkách, které jsou 100% připraveny na sezónu. Jaké novinky letos představí?

Teploty se stále více a více přibližují nule. Na horách již spadly první sněhové vločky. Ski areály už jen čekají na první stabilnější mrazy, aby mohli začít zasněžovat a pustit vleky. Než se...

celý článek

Teploty se stále více a více přibližují nule. Na horách již spadly první...

celý článek

Nejlepší webkamery

NaSvah.cz na instagramu

@nasvah.cz
Partneři: zdroj dat: www.holidayinfo.cz, (c) Sitour CZ www.yr.no